高一英语必修一练习基础.docx
精品名师归纳总结SectionUsing Language基础夯实 .单词拼写1It is 正好是 four o'clock, not one minute more nor one minute less.可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结2The old man was 感luggage for him.激的 to me for my carrying the可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结3 She strongly 不 喜爱 being spoken to like that.可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结4It is the custom to give a 小in western countries.费 after you are served可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结5 They 交换 books with each other.6 There is an unfair 条款 in this contract. 7 He has 收到 a letter from his family.8 Please 解释 why you are late.9 This song is popular with 青 少年 10I often ask for 建议 when in trouble.答案1 exactly2.grateful3.disliked4.tip5.swapped 6 item7.received8.explain9.teenagers10.advice .完成句子1 The cost 总计达 100million yuan.add2 Itis the first time I 面对面与她交谈 talk3 I 担忧 her safety.concern可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结4 Sometimes we quarrel, but soon we 安静下来 and have a heart-to-heart talk.calm5 He doesn't say that 故 意purpose6 He 隐匿了 my book somewhere.hide7 It's no pleasure 嘲笑 the disabled.laugh8You have no idea what I have 经 历 in thelast few years to get over the disease.go9 Could you 给我一些建议关于 how to learn English? give10Theyall 加入 singing the Christmas carols.join答案1 added up to2.have talked with her face to face 3 am concerned about4.calm down5.on purpose 6 hid away7.laughing8.gone through9 give me some advice on 10.joined in .单项填空1 Mike with Janet for over one year before they got married.A had fallen in loveBhad been in loveC has fallen in loveDhas been in love 解析 句意:迈克与珍妮特在结婚前已相爱一年多了。由从句 中 got 的时态可知主句的时态应用过去完成时。fall in love with表瞬时动作。 be in love with 表示状态。 答案 B可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结2 Readers can quite well without knowing the exactmeaning of each word.A get overBget inC get alongDget through 解析 考查动词词组辨析。句意:不知道每个词的准确意思, 读者也能懂得得很好进展顺当 。四个选项中只有get along 意为“ 进行,进展 ”。 答案 C3 You aresaying thathe is honest, and this isI disagree.A whenBwhereC whatDhow 解析 disagree 是一个不及物动词,不行直接接宾语,排除C项。再由句意知选B 项。 答案 B4We're going to play basketball. Would you like to ?_ A joinBjoin inC attendDtake part in 解析 join in “参与” ,join in中的 in既可以是介词又可以是副词。而take part in中的 in是介词,其后需加宾语。依据句意A、C、D 三项均不合适。 答案 B5 We can communicate people in every partof the可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结world the Internet.A with; withBwith; throughC through; throughDthrough; with 解析 此题表达与联系,依据communicate 的用法,第一空应填with。表示通过因特网的方式,应用介词through。可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结old. 答案 B6 is a good form of exercise for both the young and theA The walkBWalkingC To walkDWalk 解析 考查动名词作主语的用法。 此处用动名词walking表示可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结“ 漫步”,着重强调动作特点。 A、D 两项不符合语法规律, 故排除。to walk 也可做主语, 但表示详细的某一次行动, 不符合此处的语境。句意:漫步无论对年轻人仍是老年人来说都是一种好的锤炼形式。 应选 B。 答案 B7 Could you give me some tips how to improve my spoken English.A ofBonC withDin 解析 some tips on“一些关于的建议 ” 。 答案 B8 I am to you for the chance to express my feelings.可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结A helpfulBhopefulC gratefulDuseful 解析 grateful意为“ 感谢的 ” ,常用于be grateful to sb.forsth.结构,意为 “ 因某事对某人布满感谢 ” 。helpful “ 有用的。有帮忙的” 。hopeful “有期望的 ” 。useful “有用的 ”。 答案 C9 I often him for advice on my work and he is always willing to me some.A give; askBask; giveC ask; takeDgive; give 解析 ask sb. foradvice “向某人征求建议 ” 。 give advice“ 供应建议 ” 。take one's advice“接受某人的建议 ” 。句意:在工作中,我常常向他征求建议, 他总是乐于给我提一些建议。 由此可知, 正确答案为 B。 答案 B10He has some trouble his classmates, but he has no trouble doing his lessons.A with; withBin; inC with; inDin; with 解析 have trouble withsb./sth.“在某人/ 某事方面有困难”,后加名词或代词。 have trouble in doing sth.“做有困难 ” ,后常加动名词, in有时可省略。可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结 答案 C11 This is what I want. A gratefullyBexactlyC looselyDusefully 解析 exactly “ 正是,就是 ” 。句意:这正是我想要的。可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结 答案 B12 He recognize her.hisheadtoone side,pretendingnotto可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结A tippedBleftC advisedDhid 解析 句意:他把头歪向一边,假装不熟悉她。tip意为 “ 倾斜”。 答案 A13I want to make friends her. A toBofC withDin可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结 解析 make friends with sb“.与某人交伴侣 ”。可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结 答案 C14The mountain climber was in the high mountains, but he didn't feel at all.A lonely; aloneBalone; lonelyC alone; aloneDlonely; lonely 解析 alone “ 单独的,独自的 ” 。lonely “孤独的 ”。句意:那个登山者一个人在高山上,但他一点儿也不感到孤独。可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结 答案 B15 Shall we go to the bar and have a cup of coffee. .A ThanksBIt's a pleasureC My pleasureDWith pleasure 解析 Withpleasure. “很愿意 ”。常用于应答对方的建议或恳求。 B、C 两项常用于应答对方对自己的感谢。如: Thanks for your help. It's a pleasure./My pleasure. 答案 D才能提升阅读懂得AGeorge is in his bedroom. He is playing on his computer again. George plays on his computer every day, but George feels sad. He playsonhiscomputerbecause hedoesn'thaveanyfriends. Sometimes he dreams he is playing football with lots of friends, but it never happens.Today George is playing a computer football game. He is playing against thecomputer andhe is winning.Suddenly the computer speaks to George.“ Hello, George. What game can we play now?”George issurprised andjumpsupfromhis chair. Hecan't believe it. Maybe he is dreaming.George looks at the computer with big eyes“. You can speak!”“ Yes. I can do many amazing thing!s ” Two arms shoot out of可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结资料word 精心总结归纳 - - - - - - - - - - - -the sides of the computer. And then two legs. Suddenly the computer is walking.“ Let'sgo fora walk to find a friend.s”a ys the computer. Thecomputer runs along the road. It goes into the library, wherethere are lots of computers. There is a boy, Tommy, sitting there, doing his homework.Tommy looks at the crazy computer.“ What'sthis? ” hecries,“ Acomputerwitharmsand legs?” George's computer is in the middle of the room. It is getting bigger and bigger.“ I will be the only computer on Earth. I can destroy 摧残 allthe other computers. Iam the supercomputer of the world.” says George's computer.It is out of control. The lights in the library are flashing on and off. People are running out of the library.“ Quick!” says George. He grabs a stick and hits his computer.There is a loud bang and it explodes 爆炸 into the air and falls to the ground in small pieces.“ He's gone.sa”ys Tommy.Tommy and George leave the librarytogether. Tommy lives inthe next street to George.“ That's my house.”“saDyos yTooummy. want to play football in the garden?”“ Yes. ”sa ysGeorge,smilingandsmiling.“Whoneeds computers?”1When George and the computer entered the library, what was Tommy doing.A He was chatting with a net friend.可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结学习资料 名师精选 - - - - - - - - - -第 8 页,共 12 页 - - - - - - - - - -可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结资料word 精心总结归纳 - - - - - - - - - - - -B He was doing his homework.C He was playing football on a computer. D He was repairing a computer.2What does the underlined word“ it” in Paragraph 1to2.refer A The library.BThe stick.C Tommy's homework.DGeorge's computer. 3 The passage may be an .A ad for a supercomputerBfootball match report C science storyDdiary4 The passage implies that .A computers make people communicate with each other less B children prefer playing football on the computerC online games replace some traditional ways of playing D computers will drive people mad in the future答案与解析1B细节懂得题。从文中第七段 “ There is a boy, Tommy, sitting there, doing hishomework.”可知 B 项正确。2 D词义懂得题。由本句后半部分可知选D。3 C推理判定题。从电脑会行走、会说话、有思想等角度来看,这是一篇科幻小说,而不是广告、日记或足球竞赛的报道。4 A推理判定题。文章反映了当今社会的一个严峻问题:电脑使得人们 面对面 交往和沟通的机会越来越少了。BMost friendships die a nature death: people move, change jobs, orstartdifferentstages oflife.Otherfriendships, however, end unexpectedly.When a friendship is over and you don't understand可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结学习资料 名师精选 - - - - - - - - - -第 9 页,共 12 页 - - - - - - - - - -可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结资料word 精心总结归纳 - - - - - - - - - - - -why,itcan beespecially painful.Sometimes afriendends your relationship without telling you why.The loss of friendship might be worth reflecting_on. Knowing when a friendship is over and why it ends may help you build stronger friendships in the future. See if you can find a problem.When a friendship is over, examine your relationship. Perhaps youremember yourfriendcomplaining thatyou'realways late. Maybe you seldom return your friend's phone calls. When a friend ends your relationship,try to find out the reasons why the friendship is over. Write a letter to your friend.Express your feelings about the friendship. Do you miss seeing them. Doyou have any regrets. Would you act differentlyifyou were still friends. Make it an honest communication. Express your feelings of being hurt or anger.Write or talk about how you feel in a letter. When a friendship is over, it's important to communicate exactly how hurtyou feel, and why. Writeuntil you have nothing left to say. When a friend ends your relationship, you do have the right to express yourself. Communicate that you are open to picking up the friendship.When a friendship is over and you want to reconnect some d,ay send Christmas or birthday cards. Say hi and send greetings through mutual共有的 friends. When afriendship is over, don't give upuntil you're ready. Decide to make your present friendships better.Anadviseroncetoldmethatsimplytalkingaboutyour relationship strengthens yourrelationship.Talktoyourpresent可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结学习资料 名师精选 - - - - - - - - - -第 10 页,共 12 页 - - - - - - - - - -可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结friends. Are they happy with your friendship. If a friend ends your relationship, learn something from it.5 Theunderlined phrase “ reflectingon” inParagraph2is closestin meaning to“ ”A thinking aboutBgiving upC keeping onDgetting angry6 What can we know from“ See if you can find a proble?m.”A You are always late when you and your friend plan to go out. B You often refuse to answer your friend's phone calls.C Your friend is fond of complaining all the time. D Perhaps your friendship is over because of your problem. 7 Whenafriendship is over, you maydo allthefollowingEXCEPT .A write a letter to your friend to tell your regrets B talk about how you feel about your friendship C ask your friend whose fault on earth it isD send your greetings to your friend before giving up 8 The purpose of this passage is to .A explain why you lose a friendship B suggest what to do when a friendship is over C tell you when a friendship is overD advise how to end a friendship答案与解析5A词义推测题。由下文可知,失去友情值得“认真考虑”,即与 A 项相符。6 D推理判定题。由第三段提到的问题推知你应摸索,友情可编辑资料 - - - 欢迎下载精品名师归纳总结破裂是否是由于你的缘由。7 C细节懂得题。由文章所提建议可知C 项正确。8 B主旨大意题。文章主要是针对友情破裂后如何做提出了几条建议。可编辑资料 - - - 欢迎下载