2021-2022学年高中英语外研版必修3学案:Module 3 Section Ⅲ Integrated Skills.ppt.pdf
- 1 - Section Integrated Skills 根据提示写出下列单词 1_ vt. 毁坏 2_ adj. 以前的 3_ n. 可能;可能性 4_ n. 地震 5_ adj. 吓人的;可怕的 6_ adv. 幸运地;幸亏 7_ adv. 感激地;满怀感谢地 8_ adv. 满怀希望地;有希望地 9_ adv. 伤心地;不幸地 10_ adv. 幸运地;幸亏 11_ n. 警告 12_ adj. 全世界的 - 2 - 13_ adj. 积极的;活跃的 14_ n&v. 损失;损害 【答案】1.ruin2.previous3.possibility 4earthquake5.terrifying6.luckily 7thankfully8.hopefully9.sadly 10fortunately11.warning12.worldwide 13active14.damage 根据提示补全下列短语 1set fire _ 放火(焚烧) 2_ fire 着火 3put _ 扑灭 4_ place 发生 5from side _ side 从一边到另一边 6_ an area of 占据多大的面积 7_ all 总共 8a _ of 总共 【答案】1.to2.catch3.out4.take5.to 6cover7.in8.total 根据提示补全下列教材原句 1When the lava reached the sea, there_was_the_possibility_of_a huge tidal wave which could flood half the island. 当岩浆到达大海时,有可能引起巨大的浪潮,这种浪潮会淹没半个岛屿。 2The California Earthquake of the 18th of April 1906 is the worst earthquake that_has_ever_happened_in the United States. 1906 年 4 月 18 日发生在加利福尼亚的地震是美国历史上最严重的一次地震。 - 3 - 3Fires caused_by_the_California_Earthquake_did the most damage. 加利福尼亚地震引起的火灾造成了最大的破坏。 4The fires burned for three days, destroying_a_total_of_25,000 buildings. 大火持续了三天,烧毁了总共 25 000 座建筑物。 5About 500 people were killed in the city of San Francisco and 250,000 were made_homeless. 在旧金山大约有 500 人死亡,250 000 人无家可归。 阅读 P29教材课文,选择最佳答案 1How many earthquakes happen in the world a year? AAbout two. BMore than 100,000. CAbout 400. DMore than 12,000. 2How many people were there in the eight provinces in Central China in 1556? A800 million. B830,000. C1,383,000. D332,000. 3What did the most damage in the California Earthquake in 1906? AFires caused by the earthquake. BThe Earthquake itself. C3,000 deaths in the earthquake. DThe movement on the San Andreas Fault. 4Which of the following is TRUE according to the text? AMore than a hundred earthquakes occur worldwide in a year. BThe earthquake happening in Shaanxi Province in 1556 caused 830,000 people killed. CThe California Earthquake only lasted to 5:15 am. DIn the California Earthquake the fires only caused about 3,000 deaths. 【答案】14BCAB - 4 - ruin vt.毁坏;毁掉 n毁灭;废墟(ruins) (教材 P24)She returned home and found all her furniture had been ruined by the flood. 她回到家发现所有的家具都已被洪水破坏了。 in ruins 成为废墟 fall into ruincome/go to ruin 毁灭;崩溃 All the towns were in ruins(ruin) after the earthquake. 地震后所有城镇都成了废墟。 A large number of houses fell_into_ruin/went_to_ruin_after the earthquake. 地震之后,许多房屋都毁了。 明辨异同damage,destroy,ruin damage 表示“损害,损坏” ,主要指对价值和功能的破坏,多用于无生命的东西, 一般还可修复。 常见搭配 : do/cause damage to。 destroy 表示“破坏,毁灭” ,使之毁灭或无用,毁坏后一般不能或很难修复。 ruin 表示“毁坏,破坏” ,使某物丧失功能、价值。更强调破坏的彻底性。还可指破坏美好的事物。 (damage/destroy/ruin) The palace was_ completely rather than was slightly _,which cant be repaired,leaving only _. 【答案】destroyed;damaged;ruins set fire to sth./set sth.on fire 放火烧某物;使某物着火 (教材 P25)Ash and lava poured down the mountain,setting fire to hundreds of - 5 - houses. 火山灰和岩浆从山上流下来,引燃了成百上千所房子。 on fire 着火(强调状态) catch fire 着火(强调动作) make a fire 生火 put out the fire 灭火 The campers began to make_a_fire from the dry branches to cook their lunch, which made their tent catch_fire. 野营者开始用干树枝生火做午饭,这使得他们的帐篷着火了。 The forest had been on_fire for three days before it was put_out. 森林大火连续烧了三天才被扑灭。 put out 熄灭;扑灭;生产 (教材 P25)We put all the fires out. 我们扑灭了所有的火。 写出下列句中 put out 的含义 He put out the cigarette immediately he heard his father coming back._ If you dont put the fire out immediately, it will soon set the whole forest on fire._ The factory puts out 300 new cars every week this year._ 【答案】熄灭扑灭生产 put up 举起;张贴;建造;支起;为提供食宿 put off 推迟;拖延 - 6 - put on 穿上;上演 put down 放下;记下;镇压 put up with 忍受 We shall be happy to put you up when you come to town next month. 你们下个月到城里来时我们将很乐意为你们提供食宿。 The concert had to be put off because the main singer was ill. 由于主唱病了,音乐会不得不延期。 The keeper then hurried to put on his dress uniform and cap. 保管员匆忙地穿上他的工作服戴上工作帽。 take place 发生;举行 (教材 P25)Is a volcanic eruption taking place now? 火山喷发现在还在发生吗? (1)take the place of sb.take ones place 代替某人,接替某人 in place of 代替 (2)in place 在合适的位置 out of place 不在合适的位置;不适当的 More new machines will be bought to be in place of the old ones.将购买更多的新机器代替旧机器。 The manager will be away on business and Ill take_his_place/take_the_place_of_him during his absence.经理将要出差,他不在时我将代替他。 Some of these books are out_of_place,making the whole room messy.Youd better put these books in_place.Otherwise,it will be difficult to find them. 有些书放的地方不对,这使得整个房间乱七八糟的。你最好把这些书放在适- 7 - 当的地方。否则,找到它们很困难。 名师点津 take place 为不及物动词短语,无被动形式,多指预先计划、安排要发生的事情;突然发生则用 happen 或 occur。 in all 总计,总共 (教材 P29)In all,830,000 people lost their lives. 总共 83 万人丧生。 above all 最重要的是;尤其是 after all 毕竟,终究,归根结底(句首);别忘了(句尾或句中) at all (否定句)根本;(疑问句)到底;究竟 first of all 首先 First_of_all,_let me introduce myself. 首先,让我做一下自我介绍。 You shouldnt have scolded the boy at_all;_he is a child after_all;_above_all,_he made only two mistakes in_all. 你根本不应该责备那个男孩;他毕竟还是个孩子;更重要的是,他总共才出了两处错。 .语境填词 1 What happened without any previous warning that day _ all the passengers aboard the train.It was really a _ scene, and many people are still _ at the thought of taking a highspeed train.(terrify)【导学号:91390015】 2He _us not to walk alone at night but we didnt take his _ seriously.(warn) 3There is a _ that Tom will not attend your birthday party.I think it is - 8 - _ that Jim will attend it.(possible) 4 She was _ to find a job as soon as she graduated from the university and soon she made a _with hard work.(fortune) 【答案】1.terrified;terrifying;terrified2.warned ;warning3.possibility;possible4.fortunate; fortune .选词填空 set fire to;catch fire;put out;take place;in all;from side to side;cover an area of 1_, three students cant understand the article at all. 2The robbers _ the building and destroyed all the things. 3 Only the shell of the factory was left after the fire had been _. 4Wood _ easily when it is very dry. 5The 32st Olympic Games _ in Tokyo in 2020. 【答案】1.In all2.set fire to3.put out 4catches fire5.will take place (教材 P25)When the lava reached the sea,there_was_the_possibility_of a huge tidal wave which could flood half the island. 当岩浆到达大海时,有可能引起巨大的浪潮,这种浪潮会淹没半个岛屿。 【要点提炼】句中 there is/was the possibility of.结构,表示“有的可能性” 。 (1)there is no possibility of . 没有的可能性 (2)there is the/a /no possibility that . 有/没有的可能性(其中 - 9 - that 引导同位语从句) There is no possibility of his coming tonight. 他今晚不可能来。 Is_there_any_possibility_that you could pick me up from the station?你有可能到车站接我吗? There_is_a_possibility that he is going to London this week. It_is_possible/probable/likely that he is going to London this week. There_is_a_possibility_of his going to London this week. He_is_likely_to go to London this week. 本周他有可能去伦敦。 名师点津 表示“有可能做某事”的句型还有: (1)sb./sth. be likely to do. (2)It is likely that. (3)It is possible (for sb.) to do /that. (4)It is probable that. (教材 P29)The California Earthquake of the 18th of April 1906 is the worst earthquake that_has_ever_happened_in_the_United_States. 1906 年 4 月 18 日发生在加利福尼亚的地震是美国历史上最严重的一次地震。 【要点提炼】句中 that has ever happened in the United States 是定语从句, 修饰先行词 earthquake。一般来说,当先行词是形容词最高级或先行词的前面有形容词最高级修饰时,关系代词用 that,且定语从句常用完成时态。 This is the most beautiful scenery that I have ever seen. 这是我所见过的最美的景色。 David is one of the most intelligent students_that_we_have_ever_met. 大卫是我们见过的最聪明的学生之一。 单句改错 1From his terrifying look, we could see the boy was terrified of the stranger. - 10 - _ 2This is the most interesting storybook that I had ever read. _ 3Is there any possibility if we get there in time? _ 【答案】1.terrifyingterrified2.hadhave3.ifthat 学业分层测评学业分层测评 .单句语法填空 1The football match _(ruin) by the bad weather last week. 2 This is one of the most exciting football games that I have ever _(watch) 3We have raised 50,000 yuan_ all for the Hope Project. 4The heavy rain didnt cause much damage _ the crops. 5They went through the plan over and over again to make sure that there was no _(possible) of failure. 6I got to the station late,but _(luck) the train was still there. 7Do you know how the building caught fire? No.But the fire _ (put) out already before we arrived. 8I gave him a_(warn) not to go there, but he didnt follow it. 9They were _ when they heard that the _ lion had got out of its cage.(terrify) 10The police has caught the man who set fire _ the factory. 【答案】1.was ruined2.watched3.in 4to5.possibility6.luckily7.had been put 8warning9.terrified;terrifying10.to .完成句子 1这是我看过的最激动人心的足球赛之一。 This is one of the most exciting football games _. 2带上伞吧,因为有可能下雨。 Take your umbrella because _ it will rain. - 11 - 3他们队赢得比赛是不可能的。 _ their team winning the game. 4两天后,两国间的争斗使该地区处于废墟之中。 Two days later,the fighting between the two countries left the area _. 【答案】1.that I have ever watched2.theres a possibility that3.There was no possibility of 4in ruins .阅读理解 A In light of what has happened in many countries, we can all see how devastating (破坏性的) an earthquake can be.You may be asking yourself, “How do I get prepared for a quake if I dont know that its coming?” There are some steps that you can take to make your home a little safer in the event that a quake occurs. Ensure that heavy furniture is not in a position where it could fall onto a bed.If a quake occurs while you are in bed, you do not want your bookcase falling on you.Check and repair deep cracks(裂缝)in ceilings.This is especially important after a quake. If you see any damage that you are unable to repair, consult a professional.Ensure that you have no gas leaks(泄露)in or around your home. Have your disaster plan in place.Know where to meet your family.Have your bags packed.Do drills with your family at least twice a year, which will ensure that everyone knows what to do. What to do during the quake: Earthquake safety tips are different depending on your place.Here are some tips for various locations. Indoors: If you stay indoors, get low to the ground and move only to the nearest piece of strong furniture or corner.Crouch(蜷伏)down low covering the back of your neck and head with your hands.Stay away from windows or anything that could fall on you. Outdoors: If you stay already outdoors, stay out there.Get away from any buildings, power lines, or anything that could fall. Vehicle: If you are in a vehicle, pull over when you can safely do so.Avoid bridges, tall buildings and power lines. - 12 - 【语篇解读】文章主要讲述了地震前和地震中我们应该做些什么。 1To make everyone know what to do once there is an earthquake, you should _. Aturn to a professional Bexercise twice a year to run faster Ctell your family where to meet Dpractise your plan with your family 【解析】根据文章第四段中“Do drills with your family at least twice a year, which will ensure that everyone knows what to do.”可知 D 项正确。 【答案】D 2Which of the following is NOT the right way when you stay indoors during a quake? ACovering your mouth with wet towels. BAvoiding staying near windows. CCovering your neck and head with your hands. DGetting low to the ground and moving to the corner. 【解析】根据文章倒数第三段可知 B、C、D 三项正确。A 项文中没有提及。 【答案】A 3If you happen to be in your car during the quake, you should _. Arush out of the car quickly Bstop your car where it is safe Censure you are awake in the car Dspeed your car to a safer place 【解析】根据文章最后一段可知,当地震发生,而你碰巧在车里时,你应该把车停靠在安全的地方,故答案为 B 项。 【答案】B 4What is the best title of this passage? ASome safety tips BA disaster plan CHow to prepare for an earthquake - 13 - DHow to make our home a little safer 【解析】根据文章内容可知,文章旨在告知读者震前和震中应该怎么做,故答案为 C 项。 【答案】C B Every hour spent outdoors each week can reduce a childs chance of becoming shortsighted by two percent.Children who are shortsighted spend an average of 3.7 fewer hours a week outside compared with those who have normal vision, a study has found. Shortsightedness runs in families and has also been linked to a host of factors.They include the amount of time spent focusing on near objects and levels of physical activity.But simply spending time out of the house may be enough to protect the eyesight.Being outdoors can reduce the amount of time that children spend in reading or playing computer games, researchers said. Between 15 and 20 percent of British people are shortsighted, but the problem is much more serious in parts of East Asia.There, as much as 80 percent of the population are shortsighted.One study compared children living in different countries.It found that those in Australia had better vision on average than people of the same age in China and Singapore.The Australian group read and achieved as much as those in other countries, but they were found to spend more time outdoors. Dr.Sherwin, one of the researchers who did the study, said the benefit from being outdoors could be linked to increased UV radiation(紫外线辐射)Shortsightedness is caused by having longer eyes and some studies have shown that some chemicals affected by UV rays may control the length of the eye.A lack of sunlight could make such chemicals grow too much, he explained. He said, “It could be caused by not enough UV radiation, and it could also be caused by spending less time looking into the distance or not enough physical activity.” 【语篇解读】增加户外活动的时间可降低儿童患近视的概率。 5What is the main idea of the passage? AChildrens shortsightedness can be cured. BThere are several causes of childrens shortsightedness. CSpending more time outdoors can lead to better eyesight. - 14 - DChildren who spend more time outdoors are much healthier. 【解析】主旨大意题。本文主要是关于一项研究的结果,这项研究表明多花些时间待在户外可以降低儿童患近视的概率,故选 C。 【答案】C 6What does the underlined word “They” in Paragraph 2 refer to? ANear objects. BLevels of physical activity. CFamilies which have shortsightedness. DSome factors linked to shortsightedness. 【解析】推理判断题。根据画线词前面的“a host of factors”和后面的“.the amount of time spent focusing on near objects and levels of physical activity.”可知,画线词 They 是指那些能导致近视的因素。 【答案】D 7.According to Paragraph 3, in the study children in Australia_. Aachieved less Bhad poorer eyesight Cstayed outdoors more Dspent less time reading 【解析】细节理解题。根据第三段的“The Australian group read and achieved as much as those in other countries, but they were found to spend more time outdoors.”可知应选 C。 【答案】C 8 Which of the following is NOT mentioned by Dr.Sherwin as a cause of shortsightedness? AReceiving too little UV radiation. BNot taking part in enough physical activities. CSpending little time looking into the distance. DNot eating enough food that is good for our eyesight. 【解析】细节理解题。根据末段的“He said, It could be caused by not enough UV radiation, and it could also be caused by spending less time looking into the - 15 - distance or not enough physical activity.”可知,这里提到了紫外线照射、远望以及体育运动,并没有提到食物方面,故选 D。 【答案】D .阅读填句 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 【导学号:91390034】 What Causes a Flood? Floods are one of the most common disasters in the United States.Flood effects can be local, impacting a neighbourhood or community, or very large, affecting several states. _1_ Some floods develop slowly, sometimes over a period of days.But flash floods can develop quickly, sometimes in just a few minutes and without any visible(看得见的) signs of rain.Flash floods often have a dangerous wall of roaring water and can take away most things in its path. Floods happen when a watercourse(水道)overflo