欢迎来到淘文阁 - 分享文档赚钱的网站! | 帮助中心 好文档才是您的得力助手!
淘文阁 - 分享文档赚钱的网站
全部分类
  • 研究报告>
  • 管理文献>
  • 标准材料>
  • 技术资料>
  • 教育专区>
  • 应用文书>
  • 生活休闲>
  • 考试试题>
  • pptx模板>
  • 工商注册>
  • 期刊短文>
  • 图片设计>
  • ImageVerifierCode 换一换

    Unit5Reading课件- 高中英语人教新课标选修六.pptx

    • 资源ID:5418138       资源大小:4.12MB        全文页数:25页
    • 资源格式: PPTX        下载积分:14金币
    快捷下载 游客一键下载
    会员登录下载
    微信登录下载
    三方登录下载: 微信开放平台登录   QQ登录  
    二维码
    微信扫一扫登录
    下载资源需要14金币
    邮箱/手机:
    温馨提示:
    快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
    如填写123,账号就是123,密码也是123。
    支付方式: 支付宝    微信支付   
    验证码:   换一换

     
    账号:
    密码:
    验证码:   换一换
      忘记密码?
        
    友情提示
    2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
    3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
    4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
    5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

    Unit5Reading课件- 高中英语人教新课标选修六.pptx

    1. To learn some technical vocabulary concerning volcanoes and to know what a volcano is. 2. To summarize and remember the main idea of the passage.3. To speak out the detailed information of the passage.4. To know more about volcanoes.tall buildingsmodern agriculturemodern medicinespaceshipMan has so much wisdom and power that the whole world has changed a lot. What do you think of human power? Have you ever considered how weak humans are compared with the power of nature such as a volcano, hurricane or earthquake? Earthquake Can you name the following natural disasters?Flood TyphoonDrought Volcano eruption 火山爆发火山爆发natural disasterssandstormtyphoon hurricane tornado龙卷风龙卷风 earthquaketsunamidebris flow土石流土石流snowstormthunderstormvolcanoThe power of natureBoiling rock erupts from the crater(火山口火山口); the lava (熔岩熔岩) flows slowly down the mountain.Look at the diagram below. What do you know about volcanoes? Share your knowledge with your partner. Can you imagine climbing into a live volcano in order to measure the temperature?Can you imagine doing such dangerous work as your job? Would you enjoy it ?Exciting?1. Whats the main idea of the article? The writer expressed his _ for his job as a _ and told us his first unusual _in Mount Kilauea, Hawaii.love/enthusiasmvolcanologistexperience2. Scanning: Find out main ideas for each part.Part 1 (Para 1-2) Part 2 (Para 3-4) Part 3 (Para 5) The writers _ and its_.jobimportanceThe writers _of watching the volcanic eruption.experienceThe _ for the writers_about his job.reasonsenthusiasm 3. Careful reading (东方思维(东方思维P59)(1) Read the text again and fill in the blanks in the chart. The writers jobTravel to unusual places and work 1._people from all over the world.Help protect ordinary people from the 2._Collect information for a 3._about Mount Kilauea; help other scientists to 4._ where lava will flow next and how fast.alongsidevolcano datebasepredictThe first experi-enceThe day of the 5._My bed began 6._and I heard a strange sound.My bedroom became as 7._as day.Red hot lava 8._hundreds of metres into the air.The day after the eruptionTwo other scientists and I were driven up the mountain and dropped as close as possible to the 9._that had been formed during the eruption.We slowly 10._to the edge of the crater and looked down into the red, boiling centre. 3. Careful reading (东方思维(东方思维P59)(1) Read the text again and fill in the blanks in the chart. eruptionshakingbrightwas fountainingcratermade our way Deep comprehending1. What does the writer mean by using“lucky” in the sentence“I was lucky enough to have a much closer look at it?A. He felt much safer on the top while the other two scientists climbed down into the crater.B. It was his first sight of an eruption.C. It was the first time for him to watch the crater.D. Both B and C.词义猜测题词义猜测题2. What did the author do after he was appointed as a volcanologist ?A. He collected information about Mount Kilauea on thespot.B. He analyzed the data and predicted where the lavawould flow.C. He persuaded people to move their homes out of thepath of the lava.D. He saved people who were covered with lava.细节理解题细节理解题3. Which of the following descriptions of an eruption is NOT correct ?A. It causes great damage near the top of Mount Kilauea.B. The places where the lava flows are usually seriously damaged.C. It can be seen from a distance, even in a house garden.D. The lava can fountain hundreds of metres.细节理解题细节理解题4. What did the writer feel and see in his first sight of an eruption?A. His bed began shaking and he heard a strange sound.B. His bedroom was as bright as day.C. Red hot lava was fountaining hundreds of metres into the sky.D. All of the above.推理判断题推理判断题5. What is the main idea of the passage?A. An eruption occurred in Hawaii.B. A volcanologists job is exciting.C. A volcanologists exciting job and his first sight of an eruption.D. A sight of an eruption is horrible.主旨大意题主旨大意题 Why does the writer say that he has the greatest job in the world? The greatest job2. Why is a volcanologists job important?Volcanologists study volcanoes so that they can warn people when the volcano is going to erupt and save many lives. My job is studying volcanoes for the Hawaiian Volcano Observatory (HVO). I collect information about Mount Kilauea, one of Hawaiis active 1. _ (volcano). This information helps predict 2. _ lava from the volcano will go next. Peoples lives can then 3. _ (save) by warning them to leave their houses before the lava 4. _ (come). The volcanic 5. _ (erupt) dont cause much damage as no one lives near the top. The lava 6. _ (flow) down the mountain causes farFill in the blanks according to the text.volcanoeswherebe savedcomeseruptionsflowingmore damage 7. _ it buries everything in its path. I will never forget the first time I saw a fountain of red hot lava bursting out of Mount Kilauea. It was a fantastic sight. The next day two scientists and I wore special clothing 8. _ (protect) us while we took a closer look at its crater. Twenty years later I am still 9. _ (excite) about my job. I am amazed by the beauty and 10. _ (danger) power of volcanoes. becauseto protectexciteddangerous Q1:Why does the author use “exciting” to describe his job as a volcanologist? Give your reasons. Give your reasons. He can see the fantastic sight of volcanic eruption. (The fantastic sight of volcanic eruption excites him.)The occasional danger of his job excites him and makes him feel alive.He can help protect ordinary people from the harm of volcanoes. (The importance of his work excites him.)adventurous(Although my job is occasionally dangerous, I dont mind because danger excites me.); sympathetic (However, the most important thing about my job is that I help protect ordinary people from one of the most powerful forces on earth-the volcano);professional (collect and evaluate information; quick-reacted after the eruption and proper dressed in the research on the spot; have studied for many years);cautious/cooperative (This being my first experience, I stayed at the top and watched them);enthusiastic (Today, I am just as enthusiastic about my job as the day I first started).Q2: Do you think whether the author is a qualified volcanologist or not? (answer with evidence from the text) Try to write a short composition about the reason why you want to become a volcanologist or not. Homework

    注意事项

    本文(Unit5Reading课件- 高中英语人教新课标选修六.pptx)为本站会员(ge****by)主动上传,淘文阁 - 分享文档赚钱的网站仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁 - 分享文档赚钱的网站(点击联系客服),我们立即给予删除!

    温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载不扣分。




    关于淘文阁 - 版权申诉 - 用户使用规则 - 积分规则 - 联系我们

    本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

    工信部备案号:黑ICP备15003705号 © 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁 

    收起
    展开