欢迎来到淘文阁 - 分享文档赚钱的网站! | 帮助中心 好文档才是您的得力助手!
淘文阁 - 分享文档赚钱的网站
全部分类
  • 研究报告>
  • 管理文献>
  • 标准材料>
  • 技术资料>
  • 教育专区>
  • 应用文书>
  • 生活休闲>
  • 考试试题>
  • pptx模板>
  • 工商注册>
  • 期刊短文>
  • 图片设计>
  • ImageVerifierCode 换一换

    专练05:阅读理解-2022上海中考英语二模三模试题分项汇编(教师版).docx

    • 资源ID:60481992       资源大小:222.75KB        全文页数:20页
    • 资源格式: DOCX        下载积分:15金币
    快捷下载 游客一键下载
    会员登录下载
    微信登录下载
    三方登录下载: 微信开放平台登录   QQ登录  
    二维码
    微信扫一扫登录
    下载资源需要15金币
    邮箱/手机:
    温馨提示:
    快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
    如填写123,账号就是123,密码也是123。
    支付方式: 支付宝    微信支付   
    验证码:   换一换

     
    账号:
    密码:
    验证码:   换一换
      忘记密码?
        
    友情提示
    2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
    3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
    4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
    5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

    专练05:阅读理解-2022上海中考英语二模三模试题分项汇编(教师版).docx

    2022上海中考英语二模三模试题分项汇编专练05阅读理解(教师版)目录一、2022上海宝山二模三、2022.上海嘉定.二模五、2022上海杨浦三模二、2022.上海黄埔.二模四、2022.上海徐汇.二模六、2022上海嘉定三模七、2022.上海市曹杨中学附属学校.中考模拟一、阅读理解01(2022上海宝山二模)A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)There are a number of different places to eat in the Sunshine Shopping Centre.The Northern House is small, but very popular. The noodle soup tastes very good. Everything is clean and the staff are friendly. Prices are good too, but you may have to wait quite a long time as the restaurant is so busy.The Rome Hut is a new restaurant. It is very smart, but the pizzas here do not taste good. We did not eat our fish as it smelt bad. The waiters looked angry and we thought it was expensive. This restaurant needs to be improved.The Tokyo Restaurant has been here for many years and the staff bow(鞠 躬)to customers when they enter and are very polite. The fish is very fresh and most of the food is delicious. The amount of food you get is quite small but it always looks nice on the plate.The Golden Dragon is a large Chinese restaurant. It has a lot of different food. The sweet and sour pork is excellent, the Beijing Duck is famous, and theA. make a phone callvisit the websiteB. write an e-mailD. pay a personal visit60. It is true that.A. each course usually takes at least 20 traineesB. all trainees spend six hours a day at the stadiumC. trainees of 4 course types learn with different aimsD. coaches are professional players from the country team【答案】55. A 56. D 57. D 58. D 59. B 60. C【解析】本文是一份篮球课程招收学员的广告。文章介绍了篮球课程的详细信息,包括课程表、费用以及 四种课程类型的学习目标等。55 .推理判断题。通读全文,本文是一那么Star Basketball招聘学员的广告,详细介绍了课程信息,应选A。56 .细节理解题。根据“Age: 6-10years old”和“Age: 10-15years old”可知,课程面向的人群,最小是6岁,最 大是15岁,应选D。57 .细节理解题。根据“Take the step from club to local team”可知,准备参加本地篮球队伍,应该参加俱乐部 和本地团队成员这个类型的课程,应选D。58 .细节理解题。根据图表中“5-Day Super Course."可知,该课程没有安排初学者参加,应选D。59 .2山节理解题。I艮据“For more information and to book on to the courses detailed above please visit topstadium /coacing”可知,预订课程要使用网站,应选B。60.细节理解题。根据“Learn & develop basic skills of the game""Leam new skills in an enjoyable environment,niTake the step from club to local team”和"Specialist coaches and professional training”可知,四种课 程类型的学员学习目标不同,应选C。五、阅读理解05(2022上海杨浦三模)A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)ART & TECHNOLOGY SUMMER CAMPIn the art & technology summer camp students will learn the basics of programming by playing games which require them to write code. The camp will be an enjoyable experience for creative young minds who are interested in technology and want to expand their artistic skills.THERE WILL BEAPP MAKINGROBOTS TO BE PROGRAMMEDAND MANY MORE EXCITING ACTIVITIES!AGES 6 TO 8AGES 9 TO 1211 A. M.1 P,M. $150 PER WEEK9A. M.11 A. M.$150 PER WEEKCOMBO WITH ART AROUND THE WORLD$250 PER WEEK*AFTERCARE AVAILABLE: 16 P,M.$50AVEEKSTARTS: 18TH JUNEENDS: 21ST JULYMET INTERNATIONAL SCHOOL3465 NW 2nd Ave305-576-607040. The summer camp is mainly designed for.A. active kids of all agesB. creative kids who like technologyC. kids with busy parentsD. kids who are good at programmingThe camp lasts about.A. a weekB. two weeksC. a monthD. a termStudents are required to when they play games.A.write codeB.draw picturesC.program robotsD.develop softwareIf you want to contact the school for more details about the camp, you can.A.call themB.visit their websiteC.email themD.send them messagesTom wants a combo and he has to stay at the camp until 6 p.m. How much should he pay per week?A. $150,B. $200,C. $250.D. $300.40. Which of the following might be a camper's review?A. At first it was hard, but I soon started to enjoy it. Now I've lost weight and I am healthier!B. I'm happy to meet other kids that have similar interest in being creative through films.C. Attending the camp helped me get familiar with new technologies such as creating apps and programming.D. MET Camp makes art creating fun. I tried everything from musical theatre to painting. I can't wait to return!【答案】39. B 40. C 41. A 42. A 43. D 44. C【解析】本文主要介绍了艺术与技术夏令营的相关信息。39 . 细节理解题。 根据“The camp will be an enjoyable experience for creative young minds who are interested in technology and want to expand their artistic sk川s.”(对于那些对科技感兴趣并想拓展艺术技能的年轻创意人士 来说,夏令营将是一次愉快的经历。)可知这个夏令营主要是为喜欢科技的有创造力的孩子们设计的。应选 Bo.细节理解题。根据“STARTS: 18THJUNEENDS”以及"ENDS:21STJULY”可知开始时间于6月18日,在 7月21日结束,持续约一个月,应选C。40 . 细节理解题。 根据"In the art & technology summer camp students will learn the basics of programming by playing games which require them to write code."(在艺术与技术夏令营中,学生们将通过玩需要编写代码的 游戏来学习编程的基础知识)可知,A选项正确,应选A。41 .细节理解题。根据“305-576-6070”可知如果你想联系学校了解更多关于夏令营的细节,你可以打 给 他们。应选A。42 .细节理解题。根据“COMBO WITH ART AROUND THE WORLD$250 PER WEEK” 以及“*AFTERCARE AVAILABLE:16 P.MS50/WEEK”可知每周总计需要 250+50=300 美元,应选 D。43 . 推理判断题。 根据“In the art & technology summer camp students will learn the basics of programming by playing games which require them to write code."(在艺术与技术夏令营中,学生们将通过玩需要编写代码的 游戏来学习编程的基础知识。)可知C选项参加这个夏令营帮助我熟悉了一些新技术,比方创立应用程序和 编程。”符合,应选C。六、阅读理解06(2022上海嘉定三模)A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)"Peanuts! Get your red-hot peanuts!”Americans have loved the crunchy taste of peanuts ever since 1870. That was the year when P.T. Barnum introduced hot peanuts as a snack. He sold them at his circus. Soon everyone wanted peanuts to eat.But many people around the world ate peanuts long before that. Peanuts have been a popular food in Africa for hundreds of years. In South America, scientists found clay pots which were filled with dried peanuts. These pots were over 3,000 years old! Ancient dried peanuts have also been found in China.African slaves (奴隶)probably brought peanuts to the USA in the 1700s. At first, farmers grew peanuts as food for their cows. But a man named George Washington Carver thought that peanuts could be useful in other ways. George was born during the Civil War (内战) His parents were slaves on a farm. From boyhood, George showed great interest in plants. Later, he got an education and began studying plants. He worked hard and became a famous botanist.George used peanuts to create over three hundred products, such as soap, ink, plastic and paint. He also helped make peanuts an important crop. He was famous for his work. There is a monument (纪念碑)to him in Missouri where he was bom.The peanut plant produces many small yellow flowers. When the flowers die, their stems (茎)begin to dig into the soil in which peanuts grow. When the peanuts are ripe, it's time to dig them out of the ground. The peanuts must be harvested at the right time. If the soil is too wet or too dry, many of the peanuts will remain stuck in the ground. After harvesting, peanuts are dried, then they are sent to factories where they are packaged as snacks or made into other products.Next time you go to a circus or a baseball game, listen carefully. You may hear someone shouting, "Peanuts! Get your red-hot peanuts!”Hot peanuts were introduced to Americans as a snack.A. in 1870B. 3,000 years ago C. in the 1700s D. during the Civil WarAccording to the passage, a botanist is probably.A. a slave who works on a farmB , a farmer who grows peanutsC. a scientist who studies plantsC. a scientist who studies plantsD. a person who created soapPeople set up a monument to George in Missouri because.A. he was a famous farmer who was born thereB. he spent a long time studying peanutsC. he made peanuts useful in many waysD. he created soap, ink, plastic and paintPeanuts must be harvested when.A. the flowers die B. they are ripe C. the soil is very dry D. the soil is very wetWhich of the following statements is TRUE according to the passage?A. The Chinese began eating peanuts after Barnum sold peanuts at a circus.B. African slaves were the first to bring peanuts to South America.C. At first, peanuts were grown as an important crop.D. Hot peanuts are popular at a circus or a baseball game.39. The writer's purpose of writing this passage is to.A. ask people to buy more hot peanutsB. introduce George Washington CarverC. give readers some information about peanutsD. tell us peanuts can be made into other products【答案】39. A 40. C 41. C 42. B 43. D 44. C【解析】本文介绍了花生的种植历史以及花生的生长特点和种植方法。39.细节理解题。根据"Americans have loved the crunchy taste of peanuts ever since 1870. That was the year whenP.T. Barnum introduced hot peanuts as a snack.”可知,炒花生于1870年作为一种小吃传入美国,应选A。40. 词句猜想题。根据“Later, he got an education and began studying plants.”可知,受到良好教育,并且研究 植物的人,应是植物学家,应选C。41. 推理判断题。 根据“George used peanuts to create over three hundred products, such as soap, ink, plastic and paint. He also helped make peanuts an important crop. He was famous fbr his work.”可知,人们在密苏里州为乔 治立了一座纪念碑,因为他使花生在许多方面发挥了作用,应选C。42. 细节理解题。根据"When the peanuts are ripe, it's time to dig them out of the ground.”可知,花生必须在成 熟时收割,应选B。43. 推理判断题。 根据“Next time you go to a circus or a baseball game, listen carefully. You may hear someone shouting, "Peanuts! Get your red-hot peanuts!'"'可知,在马戏团或棒球比赛中,炒花生很受欢迎。应选D。44. 主旨大意题。 根据“But many people around the world ate peanuts long before that. Peanuts have been a popular food in Africa for hundreds of years .”可知,作者写这篇文章的目的是给读者一些关于花生的信息 故 选C。七、阅读理解07(2022.上海曹杨中学附属学校.中考模拟)A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)Dear Disney,Last weekend, the four members of my family spent an enjoyable holiday at the Magic Kingdom - Disneyland. And one event made our visit seem truly magical. We got to the front of the line at Space Mountain, only to find out that our little daughter Gloria couldn't take her ice-cream on the ride. We were so excited that we all forgot ice-cream was not allowed on the ride.Gloria broke into tears and we all had no idea what to do. Then Murphy, one of the staff(员工) members, came over. She bent down and told Gloria that she would hold the ice-cream for her and give it to her when she finished the ride. Gloria said, “Promise?” Then she gave Murphy her ice-cream, and she completely enjoyed the ride.Sure enough, as we walked out the exit, there was Gloria's new friend with nhern ice-cream. Now you and I both know what happened, because we know that an ice-cream won't last twenty minutes on a summer afternoon in Florida. Murphy knew* what time we would get off the ride; she went to the nearest shop and bought a brand-new ice-cream thirty seconds before we walked out the exit. Gloria said, nThank you,“ but Fm sure she thought it was the same ice-cream.We know that someone tried hard to make our visit special. Thanks so much for going above and beyond!Your fan,Carmen Rivera39. The family*s visit to the Magic Kingdom was.A. helpful - B. awfulC. frightening D. amazingBefore the ride, Gloria cried because.A. she couldn't find her parents in the lineB. she was too little to take the rideC. she couldn't take her ice-cream on the rideD. she had to wait for twenty minutesMurphy was waiting for Gloria after the ride.A. in the ice-cream shopB. at the exitC. in the front of the lineD. at the entranceIn order to keep the promise, Murphy.A. took Gloria to the nearest shopB. asked her new friend to help GloriaC. helped Gloria get off the rideD. bought a new ice-cream for GloriaThe underlined word "someone” in the last paragraph refers to (指的是).A. MurphyB. DisneyC. GloriaD. CarmenCarmen Rivera wrote the letter to.A. order ice-creamsB. promise to visit againC. express her thanksD. give some suggestions【答案】39. D 40. C 41. B 42. D 43. A 44. C【解析】本文介绍了上周末,我们一家四口在魔法王国迪斯尼乐园度过了一个愉快的假期。我们知道有人 努力使我们的访问与众不同。非常感谢你的超越!39 .由第一段最后一句和第二段最后一句都可以得出答案amazing,答案选D。40 .这题属于细节题,由第二段可知答案,答案选C。41 .这题属于细节题,由第三段第二句可知答案,选B。42 .这题属于细节题,由倒数第二段倒数第二句可知答案,选D。43 .这题属于词义猜想题,要根据上下文意思作答,根据第三段第一句话可知,someone指的是员工Murphy, 答案选A。44 .考查文章写作目的,这类题通常要阅读全文,有所理解后,就不难选出正确答案,写信的目的的感谢 她的帮助,答案选C。winter melon soup is good. Go there for a really good meal but expect to pay a lot. Prices are high.The Come in Coffee Shop is very modern. There are many kinds of coffee and if you like sweet things wait until you taste their cakes and cookies! You can also have sandwiches - I enjoyed the egg sandwich a lot. They have modern music playing, but it is often very noisy, so it is quite difficult to have a good conversation.39. How many places to eat are introduced in the material?A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.40. If you want to have noodle soup, you can go to.A. The Golden DragonB. The Northern HouseC. The Tokyo RestaurantD. The Rome HutWhich of the following statements about the Rome Hut is NOT true?A.It is a new restaurant.B.The pizzas there aren't tasty.C.The service is nice.D.The prices are high.41. It's enjoyable to eat in the Tokyo Restaurant because.A.the amount of food is very smallB.the egg sandwich tastes very deliciousC.the waiters there look very politeD.the restaurant is both new andsmartPeople can enjoy in the Come in Coffee Shop.A.cakes and cookiesB.fresh fishC , many kinds of teaD. the Beijing Duck42. The main purpose of the material is to.A. offer proper prices and delicious food to customersB. help customers to know the locations of different restaurantsC. give introductions of different food and drinks to customersD. provide information on different restaurants for customers【答案】39. C 40. B 41. C 42. C 43. A 44. D【解析】本文介绍了阳光购物中心的一些餐馆的情况,包括对食物的评价,食物的价格以及对服务员的评 价等。39 .细节理解题。根据"The Northern House"; "The Rome Hut"; “The Tokyo Restaurant"; "The Golden Dragon"; “The Come in Coffee Shop”可知,一共提到了 5个吃饭的地方,应选C。40 .细节理解题。根据“The Northern House is small, but very popular. The noodle soup tastes very good."可知, 想要喝面汤,可以去Northern House,应选B。41 . 细节理解题。 根据"The Rome Hut is a new restaurant. It is very smart, but the pizzas here do not taste good. We did not eat our fish as it smelt bad. The waiters looked angry and we thought it was expensive. This restaurant needs to be improved.”可知,这家餐馆的服务员看起来很生气,并不友好,应选C。42 .细节理解题。根据"The Tokyo Restaurant has been here for many years and the staff bow(鞠躬)to customers when they enter and are very polit已"可知,在Tokyo Restaurant吃饭是愉快的,因为那里的服务员非常有礼貌, 应选C。43 .细节理解题。根据“The Come in Coffee Shop is very modern. There are many kinds of coffee and if you like sweet things wait until you taste their cakes and cookies!”可知,人们可以在 Come in Coffee Shop 享受糕点,故 选Ao.推理判断题。根据“There are a number of different places to eat in the Sunshine Shopping Centre.” 以及文章 的理解可知,本文的主要目的是为客户提供不同餐厅的信息,应选D。二、阅读理解02(2022.上海黄埔.二模)A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)These days, more and more people are getting the latest news from a screen rather than a paper. Yet many people still find it exciting to open a freshly printed newspaper to discover whafs in it. Scanning through a copy of the morning paper has become an irreplaceable part of their day. One of the most popular dailies in the United States is The New York Times. Every night, the paper gets printed at 26 plants across the country. College

    注意事项

    本文(专练05:阅读理解-2022上海中考英语二模三模试题分项汇编(教师版).docx)为本站会员(太**)主动上传,淘文阁 - 分享文档赚钱的网站仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁 - 分享文档赚钱的网站(点击联系客服),我们立即给予删除!

    温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载不扣分。




    关于淘文阁 - 版权申诉 - 用户使用规则 - 积分规则 - 联系我们

    本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

    工信部备案号:黑ICP备15003705号 © 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁 

    收起
    展开