欢迎来到淘文阁 - 分享文档赚钱的网站! | 帮助中心 好文档才是您的得力助手!
淘文阁 - 分享文档赚钱的网站
全部分类
  • 研究报告>
  • 管理文献>
  • 标准材料>
  • 技术资料>
  • 教育专区>
  • 应用文书>
  • 生活休闲>
  • 考试试题>
  • pptx模板>
  • 工商注册>
  • 期刊短文>
  • 图片设计>
  • ImageVerifierCode 换一换

    2023年高考复习阅读理解满分考点2--细节理解之数字计算题--练高考心中有数(教师版).docx

    • 资源ID:86381090       资源大小:137.20KB        全文页数:12页
    • 资源格式: DOCX        下载积分:15金币
    快捷下载 游客一键下载
    会员登录下载
    微信登录下载
    三方登录下载: 微信开放平台登录   QQ登录  
    二维码
    微信扫一扫登录
    下载资源需要15金币
    邮箱/手机:
    温馨提示:
    快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
    如填写123,账号就是123,密码也是123。
    支付方式: 支付宝    微信支付   
    验证码:   换一换

     
    账号:
    密码:
    验证码:   换一换
      忘记密码?
        
    友情提示
    2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
    3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
    4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
    5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

    2023年高考复习阅读理解满分考点2--细节理解之数字计算题--练高考心中有数(教师版).docx

    2023年高考复习阅读理解总分值考点考点2.细节理解之数字计算题.练高考.心中有数1.A【2022新高考I卷】Grading Policies for Introduction to LiteratureGrading Scale90-100, A; 80-89, B; 70-79, C; 60-69, D; Below 60, E.Essays (60%)Your four major essays will combine to form the main part of the grade for this course: Essay 1 = 10%; Essay 2 = 15%; Essay 3 = 15%; Essay 4 = 20%.Group Assignments (30%)Students will work in groups to complete four assignments (作业)during the course. All the assignments will be submitted by the assigned date through Blackboard, our online learning and course management system.Daily Work/In-Class Writings and Tests/Group Work/Homework (10%)Class activities will vary from day to day, but students must be ready to complete short in-class writings or tests drawn directly from assigned readings or notes from the previous class' lecture/discussion, so it is important to take careful notes during class. Additionally, from time to time I will assign group work to be completed in class or short assignments to be completed at home, both of which will be graded.Late WorkAn essay not submitted in class on the due date will lose a letter grade for each class period it is late. If it is not turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero. Daily assignments not completed during class will get a zero. Short writings missed as a result of an excused absence will be accepted.1. Where is this text probably taken from?A. A textbook.B. An exam paper.C. A course plan.D. An academic article.2. How many parts is a student's final grade made up of?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.3. What will happen if you submit an essay one week after the due date?A. You will receive a zero.B. You will lose a letter grade.C. You will be given a test.D. You will have to rewrite it.【答案】l.C 2.B3. A【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了文学概论课程评分方法。1. C推理判断题。根据文章标题“Grading Policies for Introduction to Literature (文学概论课程评分方法)”和 Essays (60%)局部“Your four major essays will combine to form the main part of the grade of fbr this course (你 的四篇主要文章将构本钱课程评分的主要局部)“可知,文章介绍了文学概论课程评分方法,可得出本文是 出自一个课程计划。应选C。2. B 细节理解题。根据黑体小标题"Essays (60%)"、"Group Assignments (30%)”和"Daily Work/In-Class Writings and Tests/Groups Work/Homework (10%)”可知,学生的最终成绩由3局部组成。应选BoA 推理判断题。根据"Late Work”局部“If it is not turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero.C. National Garden Day.D. Winter Market.【文章大意】文章为旅游指南。文章主要介绍了去Holker Hall& Garden旅游的相关信息,如:出行 方式,开放时间,旅行费用以及主要活动等。21.D【解析】细节理解题。根据第一段 How to Get to Holker 中 By car 里 Approximate travel times 后 面内容可知,从Manchester到Holker要用1 hour and 30 minutes,即90分钟,应选Do22.B【解析】细节理解题。根据Admission Charges可知,团体中的一员去Hall & Gardens需要支付 9英镑。应选B。23.D 【解析】细节理解题。根据文章最后一段Winter Market中最后一句Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment. nT知, 如果想去看现场表演需 要去 Winter Marketo 应选 D。9.2018年江苏卷之A篇The Metropolitan Museum of Art1000 Fifth Avenue New York, NY 10028211-535-7710 EntrancesFifth Avenue at 82nd StreetHoursOpen 7 days a week.Sunday-Thursday 10:00-17:30Friday and Saturday 10:00-21:00Closed Thanksgiving Day, December 25, January 1, and the first Monday in May.Admission$25.00 recommended for adults, $12,00 recommended for students, includes the Main Building and The Cloisters(回廊)on the same day; free for children under 12 with an adult.Free with AdmissionAll special exhibitions, as well as films, lectures, guided tours, concerts, gallery talks, and family/children's programs are free with admission.Ask about today*s activities at the Great Hall Information Desk.The Cloisters Museum and Gardens1st Floor Galleries 370-380The Cloisters museum and gardens is a branch of The Metropolitan Museum of Art devoted to the art and architecture of Europe in the Middle Ages. The extensive collection consists of masterworks in sculpture, colored glass, and precious objects fromEurope dating from about the 9th to the 15th century.Hours: Open 7 days a week.March-October 10:00-17:15November-February 10:00-16:45Closed Thanksgiving Day, December 25, and January 1.56. How much may they pay if an 11 -year-old girl and her working parents visit the museum?A. $12.B. $37.C. $ 50.D. $ 6257. The attraction of the Cloisters museum and gardens lies in the fact that.A. it opens all the year roundB. its collections date from the Middle AgesC. it has a modern European-style gardenD. it sells excellent European glass collections【文章大意】本文为旅游指南。文章主要介绍了 The Metropolitan Museum of Art的地理位置,开放时 间,门票收取,展出内容以及分馆The Cloisters Museum and Gardens的相关情况。56 .C【解析】数字计算题。根据 admission 局部$25 recommended for adults, $12recommended for students, free for children under 12 with an adult可知11岁的女孩和她父母去参观博物馆只需付两个成人的 票价即25x2=50,故答案为C。57 . B【解析】细节理解题。根据文章 The Cloisters Museum and Gardens 局部 the extensive collection consists of masterworks in sculpture, colored glass, and precious objects from Europe dating from about the 9th to the 15th century,可以得知,The Cloisters Museum and Gardens的吸引人的地方在于它的中古时期的收藏品, 应选Bo(如果没有在截止日期后的第4天上交,将会得到零分户可知,如果在截止日期后一周才交文章,你将会得 零分。应选A项。2.A【2022年新高考全国H卷】Children's Discovery Museum General Information about Group Play PricingGroup Play $7/personScholarshipsWe offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required.Scholarships are for Group Play admission fees and/or transportation. Transportation invoices (发票)must be received within 60 days of your visit to guarantee the scholarship.Group SizeWe require one chaperone (监护人)per ten children. Failure to provide enough chaperones will result in an extra charge of $50 per absent adult.Group Play is for groups of 10 or more with a limit of 35 people. For groups of 35 or more, please call to discuss options.HoursThe Museum is open daily from 9:30 am to 4:30 pm.Group Play may be scheduled during any day or time the Museum is open.Registration PolicyRegistration must be made at least two weeks in advance.Register online or fill out a Group Play Registration Form with multiple date and start time options.Once the registration form is received and processed, we will send a confirmation email within two business days.GuidelinesTeachers and chaperones should model good behavior fbr the group and remain with students at all times.Children are not allowed unaccompanied in all areas of the Museum.Children should play nicely with each other and exhibits.Use your indoor voice when at the Museum.1. What does a group need to do if they are offered a scholarship?A. Prepay the admission fees.B. Use the Museum's transportation.C. Take a survey after the visit.D. Schedule their visit on weekdays.2. How many chaperones are needed for a group of 30 children to visit the Museum?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.3. What are children prohibited from doing at the Museum?A. Using the computer.B. Talking with each other.C. Touching the exhibits.D. Exploring the place alone.【答案】1. C2. C3. D【解析】本文是一篇应用文,文章提供了关于儿童博物馆团体游的相关信息。1 .细节理解题。根据 Scholarship 标题下“We offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required.(我们会视情况而定,为低收入学校和青年 组织提供奖学金,并需要其参与访问后调查问卷)”可知,如果一个团体获得了奖学金,需要在参加一个访 后的调查问卷,与选项C“Take a survey after the visit.(接受参观后的问卷调查)”属于同义替换,应选C。2 .细节理解题。根据“Group Size”标题下“We require one chaperone (监护人)per ten children.(我们要求每十 个孩子有一个监护人)”可知,10个孩子需要1个监护人,那么30个孩子那么需要3个监护人。应选C。3 .细节理解题。根据“Guidelines”标题下"Children are not allowed unaccompanied in all areas of theMuseum.(无人陪伴的儿童不得进入博物馆的所有区域)”可知,儿童必须在监护人陪伴下才能进入博物馆, 即儿童不能单独进入博物馆进行探索。与选项D-Exploring the place alone.(单独探索博物馆户属于同义替 换,应选D。3.A【2022全国高考乙卷】Henry Raeburn (1756-1823)The ExhibitionThis exhibition of some sixty masterpieces celebrating the life and work of Scotland's best loved painter, Sir Henry Raeburn, comes to London. Selected from collections throughout the world, it is the first major exhibition of his work to be held in over forty years.Lecture SeriesScottish National Portrait (肖像画)Gallery presents a series of lectures for the general public. They are held in the Lecture Room. Admission to lectures is free.An Introduction to RaeburnScottish National Portrait (肖像画)Gallery presents a series of lectures for the general public. They are held in the Lecture Room. Admission to lectures is free.An Introduction to RaeburnSunday 26 Oct., 15.00DUNCAN THOMSONCharacters and Characterisation inRaeburn s PortraitsThursday 6 Nov., 13.10NICHOLAS PHILLIPSONExhibition TimesRaeburn s English Con temporariesThursday 30 Oct., 13.10JUDY EGERTONRaeburn and Artists Training in the 18th CentuiyThursday 13 Nov., 13.10MARTIN POSTLELast admission to the exhibition: 17.15. There is no re-admission.Closed: 24-26 December and 1 January.Admission£4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free.Schools and CollegesA special low entrance charge of £2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.1. What is the right time for attending Raeburn s English Contemporaries!A. Sun. 26 Oct.B. Thurs. 30 Oct.C. Thurs. 6 Nov.D. Thurs.13 Nov.2. How much would a couple with two children under 12 pay for admission?A. £4.B.£8.C.£12.D.£16.3. How can full-time students get group discounts?A. They should go on Sunday mornings.B. They should come from art schools.C. They must be led by teachers.D. They must have ID cards with them.【答案】l.B 2.B3.C【解析】这是一篇应用文。主要介绍了为纪念苏格兰最受欢迎的画家亨利雷伯恩爵士进行的展览的相关情 况。1. B细节理解题。根据表格右上角Raeburn's English Contemporaries局部“Thursday 30 Oct. (10月30日星期 四)“可知,在10月30日星期四可以去参加Raeburn's English Contemporarieso应选BoB 细节理解题。根据 Admission 局部“£4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free.(4 英镑。12岁以下儿童在一位成人陪同下免费入场。户可知,一对夫妇应付4+4=8英镑,两个12岁以下的 儿童在成人陪同下免费,即入场费为8英镑。应选B项。2. C 细节理解题。根据最后一段“A special low entrance charge of £2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.(所有全日制教育的 学生,高至并包括那些学士学位水平的学生,在有教师的组织团体中,均可享受每人2英镑的特别低入场 费。广可知,全日制学生在有教师的组织团体中,可以获得折扣,即他们必须由教师带着。应选C项。4.2020年新课标I卷之A篇Train InformationAll customers travelling on TransLink services must be in possession of a valid ticket before boarding. For ticket information, please ask at your local station or call 13 12 30.While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as scheduled, there can be no guarantee of connections between trains or between train services and bus services.Lost property(失物招领)Call Lost Property on 13 16 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services.The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located(位于)at Roma Street station.Public holidaysOn public holidays, generally a Sunday timetable operates. On certain major event days, i.e.Australia Day, Anzac Day, sporting and cultural days, special additional services may operate.Christmas Day services operate to a Christmas Day timetable, Before travel please visit translink. com. au or call TransLink on 13 12 30 anytime.Customers using mobility devicesMany stations have wheelchair access from the car park or entrance to the station platforms. For assistance, please Queensland Rail on 13 16 17.Guardian trains (outbound)What would you do get ticker information?DepartOriginDestinationArrive6:42pmAltandiVarsity Lakes7:37pm7:29pmCentralVarsity Lakes8:52pm8:57pmFortitude ValleyVarsity Lakes9:52pm11:02pmRoma StreetVarsity Lakes12:22amA. Call 13 16 17.B. Visit translink .au.C. Ask at the local station.D. Check the train schedule.21. At which station can you find the lost property office?A. Altandi.B. Roma Street.C. Varsity Lakes.D. Fortitude Valley.22. Which train would you take if you go from Central to Varsity Lakes?A. 6:42 pm.B. 7:29 pm.C. 8:57 pm.D. 11:02 pm.【答案】21.C22. B 23. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一些火车信息,包括失物招领、公共假期安排以及列车出发时 间等信息。21 .细节理解题。根据第一段中 For ticket information, please ask your local station or call 13 12 30.可知查询车 票信息,请向您当地的车站询问或拨打131230。由此可知,你可以询问当地车站或拨打131230来获得车 票信息。应选C。22 .细节理解题。根据 Lost property 局部中 The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located at Roma Street station.可知失物招领处周一至周五早上7:30到下午5:00营业,位于罗马街车站。 由此可知,在Roma Street你可以找到失物招领办公室。应选B。23 .细节理解题。根据Guardian trans局部中信息,可知从起始地Central出发,开往目的地Varsity Lakes的 火车是下午7:29开车。由此可知,如果你要从Central去往Varsity Lakes,你应当乘坐下午7:29的火车。应选B。5.2020年山东卷之A篇POETRY CHALLENGEWrite a poem about how courage, determination, and strength have helped you face challenges in your life.Prizes3 Grand Prizes:Trip to Washington, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winner's choice. Trip includes round-trip air tickets, hotel stay for two nights, and tours of the National Air and Space Museum and the office of National Geographic World.6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.50 Honorable Mentions:Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earhart's final flight.RulesFollow all rules carefully to prevent disqualification.Write a poem using 100 words or fewer. Your poem can be any format, any number of lines.Write by hand or type on a single sheet of paper. You may use both the front and back of the paper.On the same sheet of paper, write or type your name, address, telephone number, and birth date.Mail your entry to us by October 31 this year.1. How many people can each grand prize winner take on the free trip?A. Two.B. Three.C. Four.D. Six.2. What will each of the honorable mention winners get?A. A plane ticket.B.A book by Corinne Szabo.C. A special T-shirt.D.A photo of Amelia Earhart.3. Which of the following will result in disqualification?A. Typing your poem out.B.Writing a poem of 120 words.C. Using both sides of the paper.D.Mailing your entry on October 30.【答案】l.A 2.C3. B【解析】这是一篇应用文。本文是一篇诗歌大赛的征稿启事。文章就参赛作品的内容、奖项、参赛规那么等 做了介绍。1 .细节理解题。根据 Prizes 局部中第一段中的"Trip to Washington, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winners choice”可知,每位获奖者都可以带一名家长和另一名由获奖者选择的人员。 因此,每位获奖者可以带两个人。应选A。2 .细节理解题。根据 Prizes 局部中第三段“50 Honorable Mentions: Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earhart's final flight”可知,每位优秀奖获奖者都 将获得一件纪念埃尔哈特最后一次飞行的T恤。应选C。3 .细节理解题。根据最后一局部中的“Follow all rules carefully to prevent disqualification. Write a poem using 100 words or fewer”可知,所写的诗字数不能超过100字。否那么,将会被取消资格。故结合选项,B选项(写 一首120字的诗)是会被取消资格的。应选B。6.2019年新课标I卷之A篇Need a Job This Summer?The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs. The dead

    注意事项

    本文(2023年高考复习阅读理解满分考点2--细节理解之数字计算题--练高考心中有数(教师版).docx)为本站会员(太**)主动上传,淘文阁 - 分享文档赚钱的网站仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁 - 分享文档赚钱的网站(点击联系客服),我们立即给予删除!

    温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载不扣分。




    关于淘文阁 - 版权申诉 - 用户使用规则 - 积分规则 - 联系我们

    本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

    工信部备案号:黑ICP备15003705号 © 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁 

    收起
    展开