欢迎来到淘文阁 - 分享文档赚钱的网站! | 帮助中心 好文档才是您的得力助手!
淘文阁 - 分享文档赚钱的网站
全部分类
  • 研究报告>
  • 管理文献>
  • 标准材料>
  • 技术资料>
  • 教育专区>
  • 应用文书>
  • 生活休闲>
  • 考试试题>
  • pptx模板>
  • 工商注册>
  • 期刊短文>
  • 图片设计>
  • ImageVerifierCode 换一换

    江西省部分学校2022-2023学年高二下学期4月期中联考英语 Word版含解析.docx

    • 资源ID:97692434       资源大小:53.10KB        全文页数:23页
    • 资源格式: DOCX        下载积分:15金币
    快捷下载 游客一键下载
    会员登录下载
    微信登录下载
    三方登录下载: 微信开放平台登录   QQ登录  
    二维码
    微信扫一扫登录
    下载资源需要15金币
    邮箱/手机:
    温馨提示:
    快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
    如填写123,账号就是123,密码也是123。
    支付方式: 支付宝    微信支付   
    验证码:   换一换

     
    账号:
    密码:
    验证码:   换一换
      忘记密码?
        
    友情提示
    2、PDF文件下载后,可能会被浏览器默认打开,此种情况可以点击浏览器菜单,保存网页到桌面,就可以正常下载了。
    3、本站不支持迅雷下载,请使用电脑自带的IE浏览器,或者360浏览器、谷歌浏览器下载即可。
    4、本站资源下载后的文档和图纸-无水印,预览文档经过压缩,下载后原文更清晰。
    5、试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。

    江西省部分学校2022-2023学年高二下学期4月期中联考英语 Word版含解析.docx

    高二英语试卷注意事项:1 .答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2 .回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3 .考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。例:How much is the shirt?A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.答案是C。1 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】When does the play start?A. At 6:00.B. At 6:30.C. At 8:00.【答案】B【解析】【原文】W: Does the play start at 6:00 or 6:15?M: Neither. It starts at 6:30 and ends at 8: 00.2 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】What have the speakers decided to do?A. Plan a satellite.B. See an exhibition.C. Play a game.【答案】B【解析】原文】M: There is an exhibition about planes and satellites.W: Really? I'd like to see that, too.项。27题详解】推理判断题。由最后一段中的 “For Edward, one of the most satisfying aspects of his job is working with local communities in the places he and his team are seeking to protect.(对爱德华来说,他工作中最令人满意的方面 之一是与他和他的团队寻求保护的地方的当地社区合作)”和“We showed them an underwater world they had never seen J Edward recalls. "Huge schools of fish will surely swim in some of the clearest waters ever measured in the Pacific.”(爱德华回忆道:“我们向他们展示了一个他们从未见过的海底世界。”“巨大的 鱼群肯定会在太平洋有史以来最清澈的水域中游动。可知,爱德华很满意他的海洋保护工作,认为 巨大的鱼群肯定会在太平洋有史以来最清澈的水域中游动,可得出他对海洋保护的未来持乐观态度。故 选A项。CHuman tears could carry a flood of useful information. With just a few drops, a new technique can help discover signs of eye disease and even diabetes, reported by some scientists.“We wanted to show the possibility of using tears to discover diseases J says Fei Liu, a biomedical engineer in China. He says, "The teardrops can open a window fbr scientists to peer into the entire body, and one day even let people quickly test their tears at home." As a matter of fact, tears contain tiny sacs (液囊)filled with special messages. If scientists could collect the sacs, they could offer new information on what's happening inside the body. But collecting enough of these sacs is not easy.But not many tears come out of eyes at a time. So Liu's team designed a new way to get the sacs from the small amount of tears. First, the researchers collected tears from study participants. Then, the team used the technique to let small molecules escape, leaving the sacs behind for research.The results gave the scientists an eyeful. The team found that different types of dry-eye disease left their own molecular fingerprints in people's tears. What's more, tears could help doctors monitor how a patient's diabetes is progressing.Now, the scientists want to look to tears for the evidence of other diseases as well as depression or emotional stress. "This is just the beginning. Tears express something that we haven't really explored. So the research is worth further conducting/9 says the study coauthor Luke Lee, a bioengineer at Harvard Medical School.28. What is the purpose of using the new technique?A. To treat some diseases.B. To find the cause of tears.C. To report useful diet information.D. To discover some diseases through tears.29. What do the underlined words "peer into" in paragraph 2 mean?C. Change into.D. Run into.B. How the team collected sacs.D. What the team learned from tears.B. It is meaningful.D. It is easy to conduct.A. Look into.B. Turn into.30. What does paragraph 3 show?A Why the team gained sacs.C. Where the team researched tears.31. What does Luke Lee think of the research?A. It is fruitless.C. It is out of control.【答案】28.D29. A 30. B 31. B【解析】【导语】本文是一篇新闻报道,主要讲的是中国温州医科大学生物医学工程师Fei Liu的研究团队发明了一 种从微小体积的眼泪中获得液囊的新方法,以此来检测人类的疾病。【28题详解】细节理解题。根据第一段 u With just a few drops, a new technique can help discover signs of eye disease andeven diabetes"(只需几滴,一项新技术就能帮助发现眼病甚至糖尿病的迹象)可知,使用这项新技术的 目的是通过眼泪发现一些疾病。故选D。【29题详解】词句猜测题。根据划线词上文uThe teardrops can open a window for scientists v(这些泪珠可以为科学家打 开一扇窗)以及下文 “one day even let people quickly test their tears at home." (有一天甚至让人在家里快 速测试自己的眼泪)可知,这些泪滴可以为科学家们研究整个身体打开一扇窗户。故划线词的意思是“研究”。故选A。【30题详解】主旨大意题。根据第三段 “But not many tears come out of eyes at a time. So Liu's team designed a new way to get the sacs from the small amount of tears. First, the researchers collected tears from study participants. Then, the team used the technique to let small molecules escape, leaving the sacs behind for research.n(但次流出的眼 泪并不多。因此,刘的团队设计了一种从少量眼泪中提取液囊的新方法。首先,研究人员收集了研究参 与者的眼泪。然后,该团队使用该技术让小分子逃逸,留下液囊以供研究)可知,第三段说明了团队如 何收集液囊。故选B。【31题详解】推理判断题。根据最后一段的 “ "This is just the beginning," he says. “Tears express something that we haven'treallyexplored."(“这仅仅是个开始,”他说。“眼泪表达了我们还没有真正探索过的东 西。可知,Luke Lee认为对眼泪研究是有意义的,故选B。As simple as it sounds, smiling can be the first step toward cheering yourself up. Re-search shows not only that you can bring joy to others even if you're unhappy, but also that doing so is a reliable way to improve your own health and happiness, too. The key is to act like a happy person even if you don't feel like it.Last year, researchers at the University of California asked people to behave either outwardly or inwardly for one week. Those who purposely acted outwardly saw a significant in-crease in health and happiness. Similarly, paying for someone else and volunteering have been shown to raise one's own happiness levels.One reasonable explanation is that positive behaviors lead to cognitive change. Try to tell yourself, "I feel unhappy, but I am acting happy!” That makes you feel happier. Psychologist Richard calls this the "As If Principle: If you want to feel a certain way,act as if you have already done, and your brain will give you that feeling,at least for a while. The famous painter Rockwell was in formal treatment most of his adult life. But his happy paintings were clearly part of his treatment. He was painting his hope.So you can learn from Rockwell to bring joy to yourself and the people around you when you are down. First, ask what happy people will do to make terrible things better for them-selves and others, Next, make a plan to follow through on everything you've just imagined.Write three ideas for extra-kind greetings in a notebook and remind yourself in daily life. Listen to the sound of a happy person and use it as a model. By preparing yourself to cheer up your friends around you the way a happy person will, you'll create the conditions through which you can produce your own happiness naturally and give the gift of happiness to others as well.32. How can we be happier according to paragraph 2?A. By saving much money.B. By cheating ourselves.C. By keeping our secrets.D. By assisting others.33. Why is Rockwell mentioned in paragraph 3?A. To list the application of “As If Principle”.B. To introduce some polite behaviors.C. To introduce his paintings.D. To show his artistic gift.34. What does the author suggest doing when you feel unhappy?A. Listening to blue music.B. Asking friends for gifts.C. Learning from happy people.D. Writing the sad things in a notebook.35. What is the main idea of the text?A. The secret to health.B. The reason for happiness.C. Keep smiling, even if you fail.D. Act happy, even when you're not.【答案】32.D33. A 34. C 35. D【解析】【导语】本文为一篇说明文。文章主要介绍了一项新的研究发现,该研究表明即使你不开心,你也可以给 别人带来快乐,而且这样做也是改善你自己健康和幸福的可靠方法。【32题详解】细节理解题。根据文章第二段 “Those who purposely acted outwardly saw a significant in-crease in health and happiness. Similarly, paying fbr someone else and volunteering have been shown to raise one's own happiness levels.(那些故意表现得外向的人的健康和幸福程度显著提高。同样,为别人付钱和做志愿者也被证明能提 高自己的幸福水平。)”可知,为别人付钱和做志愿者可以提高自己的幸福水平,由此判断,帮助别人可以 提高幸福水平。故选D。【33题详解】推理判断题。根据第三段提到 “Rockwell” 前的内容 “One reasonable explanation is that positive behaviors lead to cognitive change. Try to tell yourselfJT feel unhappy, but I am acting happy!” That makes you feel happier. Psychologist Richard calls this the “As If Principle": If you want to feel a certain way, act as if you have already done, and your brain will give you that feeling, at least for a while.(一个合理的解释是,积极的行为会导致认知 变化。试着告诉自己:“我感觉不开心,但我表现得很开心! ”这会让你感觉更快乐。心理学家理查德称 之为“假设原则”:如果你想要某种感觉,就假装你已经做到了,你的大脑就会给你那种感觉,至少在一 段时间内是这样。)”可知I,上文提到了 “假设原则”。而文中提到“Rockwell”时讲述的是他接受这样的 治疗,由此判断,第三段提到“Rockwell”是为了列举“假设原则”的应用。故选A。【34题详解】细节理解题。根据文章最后一段 “Listen to the sound of a happy person and use it as a model. By preparing yourself to cheer up your friends around you the way a happy person will, you'll create the conditions through which you can produce your own happiness naturally and give the gift of happiness to others as well.(听个快乐的人的 声音,并以此为榜样。通过让自己像一个快乐的人那样让身边的朋友高兴起来,你将创造条件,通过这些 条件,你可以自然地产生自己的快乐,也可以把快乐作为礼物送给别人。)”可知,作者认为当你不开心的 时候,你可以向开心的人学习。故选C。【35题详解】主旨大意题。根据文章第一段 “As simple as it sounds, smiling can be the first step toward cheering yourself up. Re-search shows not only that you can bring joy to others even if you're unhappy, but also that doing so is a reliable way to improve your own health and happiness, too. The key is to act like a happy person even if you don't feel like it.(听起来很简单,微笑是让自己开心起来的第一步。研究表明,即使你不开心,你也可以给别人带来快乐, 而且这样做也是改善你自己健康和幸福的可靠方法。关键是要表现得像个快乐的人,即使你不喜欢。)”以 及最后一段“So you can learn from Rockwell to bring joy to yourself and the people around you when you are down.(所以你可以向Rockwell学习,在你沮丧的时候给自己和周围的人带来快乐。)”结合文章主要内容可 知,本文主要讲述的是即便你不快乐,你也可以表现得很开心,这样你就可以给别人带来快乐。故选Do第二节(共5小题海小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It is reported that 6 percent of the early deaths are caused by lack of physical activity, making it the fourth largest risk for death in the world after high blood pressure, smoking and high blood sugar. So exercise is necessary in everyday life. 36 The general answer is that running is one of the easiest forms of exercise. Science shows it doesn't just keep you healthy. It can also actually help you live longer.37 It turns out that running on a regular basis leads to extra life. Compared with non-runners who do different forms of physical activity and completely inactive adults, runners even have a 30 percent lower risk of allcause deaths.The various benefits of running on the body can make life longer. 38 A new study found that groups of runners compared to inactive groups did produce improvements in heart fitness. It could also reduce the deaths related to heart disease.Running, however, is not the only method to keep fit. Another study of 44,551 men aged 40 to 75 found that running, tennis and fast walking reduced by 46 percent, 28 percent and 23 percent lower risk of heart disease, separately. 39Now good news is that there are about 17 million road runners in the US, and the roads are lined with people running slowly or fast. 40 Then you will enjoy the same joy of exercise as they do and become more athletic and healthier.A. It is a good idea to join them.B. There are various indoor sports.C Are you interested in taking exercise?D. It can especially improve heart health.E. But which sport is easy for you to play?F. So it is okay to choose other proper sports besides running.G. Runners live an average of many years longer than non-runners.【答案】36. E 37. G 38. D 39. F 40. A【解析】【导语】这是一篇说明文。短文介绍了跑步等体育运动不但使人健康而且会使人长寿。【36题详解】根据上文“So exercise is necessary in everyday life."(因此,锻炼在日常生活中是必要的)根据下文 “The general answer is that running is one of the easiest forms of exercise.""(一般的答案是跑步是最简单的锻炼方式之一)可知,空处是特殊疑问句,下文是对上文的回答。所以空处再问锻炼的种类是什么。故E 选项“但是哪项运动对你来说很容易? ”切题。故选E项。【37题详解】根据下文 “It turns out that running on a regular basis leads to extra life."(事实证明,经常跑步会使生命延 长)可知,空处在说明跑步者的平均寿命要长。故G选项“跑步者的平均寿命比不跑步者长很多年”切 题。故选G项。38题详解】根据下文 “ A new study found that groups of runners compared to inactive groups did produce improvements in heart fitness."(一项新的研究发现,与不运动的组相比,跑步组确实能改善心脏健康)可知,运动改善 心脏健康。故D选项“它尤其能改善心脏健康”切题。故选D项。39题详解】根据上文“Running, however, is not the only method to keep fit.v(然而,跑步并不是保持健康的唯一方 法)可知,还有其他的保持健康的运动方式。故F选项“所以除了跑步之外,选择其他合适的运动也是 可以的”切题。故选F项。【40题详解】本艮据上文 “Now good news is that there are about 17 million road runners in the US, and the roads are lined with people running slowly or fast.v(现在好消息是,美国大约有1700万公路跑步者,路上挤满了跑得慢或快 的人)根据下文 “Then you will enjoy the same joy of exercise as they do and become more athletic andhealthier."(然后你会享受到和他们一样的锻炼乐趣,变得更运动、更健康)可知,选项鼓励我们加入其 中。故A选项“加入他们是个好主意”切题。故选A项。第三部分语言运用(共两节,满分30分) 第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Sunshine Community has been taken care of by the volunteers for a long time. Back in the old days, the community 41 thousands of old people. For the past twenty years, the 42 of selflessness has been passing in the community, whose members fix 43 for the elderly every day.An old resident, Lisa, enjoyed the generosity twice. "When I 44 both my legs, the community volunteers fed me and my husband so much food that with great gratitude I had to say stop. But my husband 45 'I hope ril break my legs, too, because I love the fbod,'" Lisa says, breaking out laughing. As they grew older, the volunteers were more 46 than she imagined, "When my husband 47. the comfort cards and calls were48 /"she says. They kept helping her know she was 49 alone.As Lisa grew older, she needed more care. However, it didn't prevent the volunteers from 50 and helping. They even offered better service and 51 to cooking in their own homes. They all enjoyed it, and then they delivered the food to Lisa's.Now they are serving almost ten times as much food to the elderly. And many ingredients in those meals are52. In spring, the volunteers supply all kinds of usual vegetable seed-lings to the residents to plant in thegardens. The 53 then gladly bring their 54 back to share with other residents. The whole community is full of 55 when enjoying the food.41.A. recordedB. preventedC. housedD. criticized42. A. summaryB. qualityC. commentD. cause43. A. gardensB. cardsC. apartmentsD. meals44. A. hurtB.hidC. removedD. admired45. A. complainedB. teasedC. debatedD. apologized46. A. creativeB. economicalC. considerateD. emotional47. A. came backB. pulled outC. got upD. passed away48. A. unendingB. confusingC. unwantedD. limited49. A. neverB. alwaysC. everD. still50. A. exchangingB. givingC. advertisingD. reminding51. A. appliedB. failedC. tookD. objected52. A. naturalB. unusualC. permanentD. single53. A. hunters54. A. vegetables55. A. chaos【答案】41.C42. BC 52. A 53. CB. patientsB. submissionsB. power43. D 44. A54. A 55. DC. growersC. flowersC. resolution45. B 46. C 47. DD. designersD. schedulesD. harmony48. A 49. A 50. B 51.【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了在阳光社区,志愿者无私照顾社区里的老人的故事。41题详解】考查动词词义辨析。句意:过去,这个社区住着成千上万的老人。A.recorded记录;B.prevented阻止;C. housed 安置,给房子住;D. criticized 批评。根据前文 uSunshine Community has been taken care of by the volunteers for a long time.”可知,社区里安置着许多老人。故选C项。【42题详解】考查名词词义辨析。句意:在过去的二十年里,无私的品质一直在社区中流传,社区成员每天为老人做饭。A. summary 总结;B. q

    注意事项

    本文(江西省部分学校2022-2023学年高二下学期4月期中联考英语 Word版含解析.docx)为本站会员(太**)主动上传,淘文阁 - 分享文档赚钱的网站仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁 - 分享文档赚钱的网站(点击联系客服),我们立即给予删除!

    温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载不扣分。




    关于淘文阁 - 版权申诉 - 用户使用规则 - 积分规则 - 联系我们

    本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

    工信部备案号:黑ICP备15003705号 © 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁 

    收起
    展开