高一上学期期末英语测试学生错题分析讲义.docx
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_05.gif)
《高一上学期期末英语测试学生错题分析讲义.docx》由会员分享,可在线阅读,更多相关《高一上学期期末英语测试学生错题分析讲义.docx(3页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、高一上学期期末英语测试学生错题分析阅读理解阅读B-7 猜测词义题 Three years later, he published For Whom the Bell Tolls. Set in Spain during the Civil war, the novel restated his view of love found and lost and described the tough spirit of the common people. In 1912, the same judgment was reflected in his portrait(肖像)of fisherma
2、n, Santiago, with an indomitable spirit in defeat in The Old Man and the Sea, which was awarded the Pulitzer Prize in 1953.7. The underlined word “indomitable” in the last paragraph probably means _.A. unending B. unselfish C. unbending D. unchanging【正解分析】根据文意可判断出,划线词是描述的小说主人公的人物精神。划线词所在句的线索是“the sa
3、me judgment”,“with an indomitable spirit”,因此,划线词的含义和提到的上一部小说主人公是一样的精神“tough”。tough此词表达人物精神的含义是“坚强的,坚韧不拔的”,据此判断选项C的unbending“不弯曲的,不屈不挠的”为同义表达。【误选分析】学生误选unchanging。unchanging 意为“不变的,永恒的”与文意不符。另外,错选也说明学生对海明威的这两部作品不了解。丧钟为谁而鸣和老人与海都是塑造的主人公的“硬汉、铁汉”形象,面对困难不屈不挠。学生阅读量小、知识面狭窄也限制了得分。 阅读D-12 细节理解题Organic food, g
4、rown without artificial chemicals, is increasingly popular nowadays. Consumers have been willing to pay up to twice as much for goods with organic labels(商标). However, if you think paying a little more for organic food gets you a more nutritious and safer product, you might want to save your money.
5、A study led by researchers at Stanford University says that organic products arent necessarily more nutritious, and theyre no less likely to suffer from disease-causing bacteria, either.12. The new research questions whether organic food _.A. should replace traditional foodB. has been overpriced by
6、farmersC. is grown with less harmful chemicalsD. is really more nutritious and healthier【正解分析】题目意为“新研究质疑有机食品是否_”,根据题干关键词research同义表达study定位最后一句话中that引导的宾语从句即为答案。“有机食品不一定更有营养,而且吃有机食品也很可能患上由细菌引起的疾病。”看懂这句就能轻松得出正确选项D。【误选分析】学生误选B。原文是“消费者一直愿意花两倍的钱买带有有机食品标签的商品”和选项B“有机食品是否已经被农民标价过高”完全两个概念。学生语段理解的不透彻,导致理解偏差,
7、以致定位不准。注意no less likely to 这里双重否定表肯定。 阅读D-13 细节理解题The latest results, published in the Annuals of Internal Medicine, suggest that buyers may be wasting their money. “We did not find strong evidence that organic food is more nutritious or healthier,” says Dr. Crystal Smith-Spangler from Stanford. “So
8、 consumers shouldnt assume that one type of food has a lower risk or is safer.”13. Smith-Spangler and her colleagues found that _.A. organic food could reduce the risk of heart diseaseB. traditional food was grown with more natural methodsC. both organic and traditional food they examined were safeD
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高一上 学期 期末 英语 测试 学生 分析 讲义
![提示](https://www.taowenge.com/images/bang_tan.gif)
限制150内