2019-2020学年新教材高中英语unit4 history and traditionssectionⅡreadingandthinking课时作业版本:人教版必修第二册.doc
《2019-2020学年新教材高中英语unit4 history and traditionssectionⅡreadingandthinking课时作业版本:人教版必修第二册.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2019-2020学年新教材高中英语unit4 history and traditionssectionⅡreadingandthinking课时作业版本:人教版必修第二册.doc(14页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、 Section Reading and Thinking课时作业(一)完形填空(2019青岛二中高一月考)Christmas is coming. Erika Orlando begins writing a Christmas _1_. Outside the house _2_ is falling. Soft flakes (雪花) cover the world. Her _3_ goes back to a summer day and a beach as bright as snow.On a family _4_ in Santa Rosa, Florida, Erika a
2、nd her brother were sitting on the _5_ white sand, enjoying the sunshine. Children were _6_ on the beach. Just then, they heard a woman _7_, “Rob is missing!”The womans husband _8_ toward the ocean to _9_ his son. Erika asked the father to _10_ her what the child looked like. He said, “He has _11_ h
3、air; hes wearing a bright orange shirt. Hes afraid of water.”Erikas mind was already working _12_. Orange shirt, afraid of water. Immediately she had an image of a _13_ in the sand. It was just a few feet away from where the boys mother _14_.Erika went over at once, _15_ on her knees (膝盖) and starte
4、d digging. A foot down, her fingers touched something different, _16_ and fine, his dark hair. She called out, “I think I have found him!”_17_ hed fallen into the hole other kids had dug, and the _18_ fell in, completely covering him. The crowd dug out enough _19_ so that Robs father was able to lif
5、t him out.Snow _20_ to fall outside. She looks down at the Christmas card and begins to write, “Dear Rob.”篇章导读:本文是一篇记叙文。作者采用倒叙的手法,描述了在圣诞前夕飘雪的一天,回忆起一次在夏天海边终生难忘的一幕,于是提笔给Rob写圣诞贺卡。1A.letterBcardCarticleDsong答案:B根据最后一段中的“She looks down at the Christmas card”可知此处为开始写圣诞贺卡(card)。故选B。2A.snowBrainCleafDdust答案
6、:A根据下句“Soft flakes (雪花) cover the world.”可知,窗外正下着雪。而且最后一段首句也有提示,故选A。3A.ideaBspeechCdreamDmind答案:D此处意为:她的“思绪(mind)”回到了夏日的海滨。故选D。4A.partyBdinnerCholidayDmeeting答案:C根据后文“Erika and her brother were sitting on the _5_ white sand, enjoying the sunshine”可知他们全家在度假。故选C。5A.warmBdirtyCwetDcool答案:A作者回忆发生在夏日海滨的事
7、情,可以推断沙滩是温暖的。故选A。6A.studyingBplayingCswimmingDsleeping答案:B孩子们在海滩上玩(playing),为下文的孩子们挖洞及Rob的失踪埋下伏笔。故选B。7A.singingBteachingCdiscussingDcrying答案:D这时,他们听到一个女人在“尖叫(crying)”,因为发现儿子失踪对她刺激很大,故选D。8A.climbedBchangedCranDjumped答案:C孩子的父亲一定是着急地“跑(ran)”向大海去找孩子。故选C。9A.look forBtalk aboutCtake awayDlook up答案:A孩子不见了,
8、爸爸当然要赶紧找(look for),故选A。10A.questionBtellCguessDwrite答案:B作者让孩子的父亲“告诉”她孩子的特征和情况,因此用tell。故选B。11A.shortBbrownClongDdark答案:D根据第四段中的“his dark hair”可知男孩子的头发是黑色的。故选D。12A.wronglyBbadlyCfastDslowly答案:C根据上下文可知此时Erika是镇静的,她的思维在“飞快地(fast)”运转。故选C。13A.holeBboxCchildDshirt答案:A根据下文可知Erika想起了孩子们在沙滩上挖的一个“洞(hole)”。由倒数第
9、二段中的“hed fallen into the hole other kids had dug”可知选A。14A.missedBstoodChidDworked答案:B根据语境可知男孩的妈妈是站着的,而那个洞离那个男孩妈妈有几尺的距离。故选B。15A.turnedBputCsatDfell答案:DErika走过去,“双膝跪下(fell on her knees)”开始挖。故选D。16A.softBhardCstraightDthick答案:A根据空格后的“his dark hair”可知,当Erika挖沙时,她的手碰到了男孩的头发,头发是软的,故选A。17A.NearlyBClearlyCF
10、ortunatelyDImmediately答案:B本句是对男孩失踪原因的讲述,因为他是在沙洞里被找到的,所以“显然,他掉到别的孩子挖好的沙洞了”。clearly “明显地;显然地”,故选B。18A.topsBsidesCbottomDbody答案:B男孩子是掉进了别的孩子们挖的沙洞里,然后“四周(sides)”塌陷,把他埋在里面了。19A.timeBhelpCspaceDwater答案:C为了让男孩的父亲从沙子里救出孩子,人们帮忙把沙子往旁边挖,这样就有足够的“空间(space)”把孩子从沙洞里拽出来了。故选C。20A.happensBstopsCbeginsDcontinues答案:D这里
11、呼应开头下雪的情节,表示雪还在下,如果表示雪停止了,应该是“stop falling”。故选D。阅读理解A(2019山东省垦利县高一月考)Hilversum is a mediumsized city between the major cities of Amsterdam and Utrecht in the Gooi area of North Holland, the Netherlands. Unlike most of the Netherlands, Hilversum is actually in a hilly area with the soil mostly made u
12、p of sand. Once called the Garden of Amsterdam, it still attracts travelers to come over to cycle and walk through the surrounding forests. They visit it for a relaxing day off from the urban madness. For Dutch people, Hilversum is all about textile (纺织) and media industries, and modern architecture
13、.In history, Hilversum was largely an agricultural area. Daily life was marked by farming, sheep raising and wool production. A railway link to Amsterdam in 1874 attracted rich traders from Amsterdam to Hilversum. They built themselves large villas in the wooded surroundings of the town. One of the
14、families moving in was the Brenninkmeijers, currently the wealthiest family of the Netherlands. They moved in after big success in the textile industry and meant to build a large and important textile industry in Hilversum. But the textile boom lasted only several decades. The last factory closed in
15、 the 1960s.The change to a media economy started in 1920, when the Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) established a radio factory in Hilversum. Most radio stations moved over in the large villas in the leafy areas of the town. Television gave another push to the local economy. Hilversum became
16、 the media capital of the Netherlands, and Dutch television stars moved into the leafy neighborhoods surrounding the town. In the early 1900s, modern architects WM. Dudok and J. Duiker placed hundreds of remarkable buildings in Hilversum. These modern architectural masterpieces are so many that Hilv
17、ersum almost feels like an open air museum. Dudok alone shaped most of 20th century Hilversum and about 75 buildings still bear his unique characteristies. His masterpiece, Hilversum Town Hall, was built in 19281931. It has wide international fame and is included in many architecture textbooks. The
18、building has a remarkable shape and looks like a combination of “blocks”. Actually, one may start his journey of modern architecture by walking or biking the W. M. Dudok Architectural Route in Hilversum.篇章导读:本文是一篇说明文,介绍了荷兰中等城市希尔弗瑟姆在纺织业、传媒业和现代建筑方面的历史变迁。1Hilversurn is different from most of the Nether
19、lands in that _.Ait has a large populationBit is cut off from big citiesCit has many beautiful gardensDit is in a hilly area with sandy soil答案:D细节理解题。根据文章第一段第二句可知,与荷兰大部分地区不同,希尔弗瑟姆实际上位于一片主要为沙地的山区。故选D。2What was the greatest contribution of the Brenninkmeijers to Hilversum?ABuilding a railway link to A
20、msterdam.BHelping its textile industry to develop.CConstructing large villas for the poor.DAssisting its agricultural industry.答案:B细节理解题。根据文章第二段倒数第二、三句可知,布伦宁克迈耶家族在纺织业取得巨大成功后迁入希尔弗瑟姆,并在那里建造了大型且重要的纺织业,虽然只繁荣了几十年。故选B。3The beginning of the media industry in Hilversum was marked by the establishment of _.A
21、a radio factory Bthe media capitalCa radio station Da TV station答案:A细节理解题。根据文章第三段第一句可知,当NSF在希尔弗瑟姆建立无线电厂时,传媒经济的转变就于1920年开始了。故选A。4What is known about WM.Dudoks Hilversum Town Hall?AIt consists of approximately 75 buildings.BIt looks like an open air museum in the city.CIt is a classic example in archi
22、tecture textbooks.DIt has shaped most of 20th century Hilversum.答案:C推理判断题。根据最后一段倒数第三句可知,希尔弗瑟姆市政厅享誉世界,并被收录在许多建筑学教科书里,故可推知有很多经典的建筑例子被收录进教科书。故选C。B(2019清华大学附属中学高三第一次模拟考试)Abraham Lincoln, a selftaught lawyer, was elected the 16th President of the United States in November 1860, shortly before the outbrea
23、k of the Civil War. Lincoln proved to be a smart military strategist and a competent leader: His Emancipation Proclamation (解放宣言) paved the way for slaverys abolition, while his Gettysburg Address stands as one of the most famous speeches in American history. In April 1865, with the Union on the bri
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新教材高中英语unit4 history and traditionssectionreadingandthinking课时作业版本:人教版必修第二册 2019 2020 学年
链接地址:https://www.taowenge.com/p-2757053.html
限制150内