2021-2022学年高中英语外研版必修2模块综合测评(五).pdf
《2021-2022学年高中英语外研版必修2模块综合测评(五).pdf》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2021-2022学年高中英语外研版必修2模块综合测评(五).pdf(15页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、- 1 - 模块综合测评模块综合测评(五五) .阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A【导学号:06590061】 Fewer Americans are reading newspapers and more Americans are instead getting their news online, but television remains the leading source of news in the country,according to a survey. Not sur
2、prisingly, younger people tend to get more of their news on the Internet,while older people use traditional media such as television and newspapers, the Pew Research Centers survey on the ways of getting news said. Pew said the results show an increasing change toward getting news online,but that th
3、ere is now a fairly large group of betteroff people that use both traditional and online sources to get their news. The Pew researchers referred to these people as integrators ( 整 合 者 ), and said they accounted for 23 percent of those surveyed, spending the most time getting news on a typical day. “
4、Like Net news consumers, integrators are highly educated. However,they are older.” the survey said. Pew found that the largest group of news consumers 46 percent of those surveyed watch television for their news at all times of the day. This group is the oldest,with an average age of 52, with 43 per
5、cent unemployed. They are unlikely to own a computer or go online for news. - 2 - The group that relies most on the Internet for news is the youngest at a median age of 35. It is also the smallest group,at 13 percent of those surveyed. Fewer than half of them watch television news regularly. The sur
6、vey was conducted by Princeton Survey Research Associates International. It surveyed 3,615 adults by telephone. 1We can find this passage most probably Ain a textbook B. in a government report C. in an advertisement D. on the Internet 【解析】推理判断题。本文是一篇关于人们获取新闻方式的调查,根据最后 一 段 “The survey was conducted b
7、y Princeton Survey Research Associates International. It surveyed 3,615 adults by telephone.”可知有三千多个成人受到电话调查。此类调查结果最有可能出现在网络上,故选 D 项。 【答案】D 2 According to the passage, people who like getting news online are A. younger B. older C. poorer Dricher 【解析】细节理解题。根据第二段“. younger people tend to get more of t
8、heir news on the Internet .”可知,年轻人喜欢从网上获取新闻信息,故选 A 项。 【答案】A 3According to the passage, Net consumers and integrators A. are mostly old people B. have been welleducated C. also like reading newspapers D. must have their own computers 【解析】细节理解题。根据第三段“Like Net news consumers, integrators are highly edu
9、cated. However, they are older.” 可知,网络新闻消费者与整合者一样,有着高等学历,年龄却较大,答案为 B 项。文章中并未提到他们绝大部分都是老人,故排除干扰项 A。 - 3 - 【答案】B 4Whats the best title for this passage? AAdvice on how to choose which media to get news. BMany people get their daily news on the Internet. CTV remains top source of news even as online gr
10、ows. DDifferences between the Internet and traditional media. 【解析】主旨归纳题。本文是一项关于通过上网获取新闻及通过电视获取新闻的人数比例的调查。该调查显示尽管互联网发展迅速,电视仍然是人们最重要的消息来源,故选 C 项。 【答案】C B The rockets take astronauts and manmade satellites into space. The satellites are used for communication, weather monitoring and research. But how d
11、o satellites stay up without falling down? There are two opposite forces acting on the satellite. One of them is the force of gravitation (地心引力), which tries to pull the satellite towards the earth. The other force is created by the rotation (旋转) of the satellite around the earth. This force tries t
12、o take the satellite away from the earth. With these two forces, the satellite goes round and round. The gravitational pull of the earth (the force which pulls everything towards the ground)is like a rope which keeps the satellite from flying away. Everything that goes up has to come down. It is onl
13、y a matter of time before a satellite comes back to the earth. As time goes by,the satellite loses its speed,which makes the gravitational pull stronger than the force pulling it away. This makes the satellite crash (坠落) down to the earth. 5The force that pulls the satellite towards the earth is cre
14、ated by A. the earth B. the satellite itself C. the rotation of the satellite D. the rope 【解析】推理判断题。根据第二段最后一句“The gravitational pull of the earth .”可知地心引力来自于地球。 - 4 - 【答案】A 6Why cant the satellites fly away? A. Because of the force from the earth. BBecause the satellite is too big. CBecause of the f
15、orce created by the rotation of the satellite around the earth. DBecause people on earth have made ropes to tie the satellites tightly. 【解析】综合理解题。根据第二段第二句“. tries to pull the satellite towards the earth.”和最后一句“. keeps the satellite from flying away.”可知选 A 项。 【答案】A 7The satellite will finally crash d
16、own to the earth A. when it flies faster B. when its speed slows down C. when people cut the rope D. when there is no electricity in it 【解析】细节理解题。根据短文后两句“. loses its speed . crash down to the earth.”可知选 B 项。 【答案】B 8Which of the following is TRUE according to the passage? A. There are four forces act
17、ing on the satellite. BThe force of gravitation makes the satellite go round and round. CAs time goes by,the satellite will finally fall down. DThe satellite will stay in space forever. 【解析】综合理解题。通读全文,可知 A、B、D 三项不符合文意;C 项与短文最后一段吻合。 【答案】C C As a reader, I as many other book lovers do, often leave wit
18、h a long sigh after visiting a bookstore. The prices printed on book jackets keep reminding me how thin my wallet is. The price of books is now so high that I hesitate (犹豫) before buying a book I love. Many people feel the same way. But I remember that only a few years ago, when I - 5 - was a colleg
19、e student, I bought several books almost every month, using what was left out of the living expenses sent by my parents, and that was not more than 200 yuan. But now that I am working and the money I earn is only used to support my own expenses, I find I cant afford many good books. There is a sayin
20、g, “Book lovers have no money, but rich people have no feelings for books.” This is exactly the case. Sometimes I wonder about who the books are published for, especially those books with beautiful hard covers. It is said that usually, the listed price is more than twice as much as the books cost an
21、d we can see high profits from selling books. But now there is a contradiction (矛盾). On one hand, readers who want to buy books arent able to, while on the other hand, publishers and sellers suffer from the large stock piles of unsalable books being stored in their warehouses (仓库). This situation is
22、 also a disadvantage to intellectual property right protection (知识产权保护) because many books of bestsellers are sold at a lower price at some book stands. The key to resolving that problem is to cut the price to an acceptable level to both sellers and consumers. I wish sincerely that in the near futur
23、e common readers like me could buy the books we want without worrying about the high prices too much. 9. The first paragraph of this article tells us that A. the writer is one of those who cant afford to buy books B. many readers are too poor to buy expensive books C. the prices of some books are to
24、o high D. all of the above 【解析】段落大意题。由第一段的最后一句话可知“封皮上所印的价格不断地提醒我,我的钱包是多么地瘪” ,意即书的价格太高,我买不起。 【答案】C 10. The writer at college. A. was living a very simple life B. was very rich when studying C. often bought books when studying D. hesitated to buy anything but books 【解析】细节理解题。由第二段“But I remember that o
25、nly a few years ago, - 6 - when I was a college student, I bought several books almost every month .”说明作者在上大学期间经常买书。 【答案】C 11. From the fifth paragraph, we can see A. its no good for publishers and sellers if the prices are too high Bpublishers should have set the prices of books high Cbooksellers c
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 2022 学年 高中英语 外研版 必修 模块 综合 测评
限制150内