day 1-2021年高二英语暑假天天练之阅读理解专练.doc
《day 1-2021年高二英语暑假天天练之阅读理解专练.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《day 1-2021年高二英语暑假天天练之阅读理解专练.doc(9页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、Day 1AWelcome to Shanghai Ocean Aquarium (水族馆)Covering a total area of 22,400 square meters, Shanghai Ocean Aquarium (SOA) is located in Pudong New Area. With a theme of “cross Continents Through Worlds of Water,” the aquarium is divided into 8 zones, displaying more than 300 species and a total of
2、more than 14,000 precious fish from five continents and four oceans.What will you discover at the ocean aquarium?Take an underwater journey that starts from China and continues throughout the major continents and regions of the world. Walk through a 200-meter-long undersea tunnel, one of the longest
3、 of its kind in the world, to have a close contact with the color1 ful ocean world. Admire the uniqueness of ocean life from the Polar Regions to the tropics, particularly rare and precious species from the famous Changjiang River.Opening time9:00-18:009:00-21:00 for Summer Holiday (July and August)
4、, National Day Holiday and Chinese New Year HolidayAdmissionAdult 10/ Child 6Free guided tours run hourly from Monday to Saturday between 10 am and 3 pm.On Sundays, service of a VR tour is offered, 5 for each person.For groups with more than ten members, we offer free entry to 2 children (under 10)
5、at most.Since its opening in February, 2002, SOA has received more than I million tourists every year from within China and all over the world. For more information, visit call (86-21) 58779988 or email us at Iearningsh-.1. In Shanghai Ocean Aquarium, visitors can do the following EXCEPT _.A. admiri
6、ng precious fish B. walking through underwater tunnelC. swimming in the sea D. increasing knowledge about sea life2. Two adults with 10 eight-year-old kids will pay at least _ if they all employ VR tour service this Sunday.A. 80 B. 98 C. 128 D. 1403. Where does this passage probably come from?A. A n
7、ews report. B. A science textbook.C. A nature magazine. D. A tourist guide.【答案解析】 1. C 2. C 3. D这是一篇应用文。文章主要介绍了上海海洋水族馆的一些情况,如开放时间、入场费等信息。【1题详解】细节理解题。根据What will you discover at the ocean aquarium?部分中Take an underwater journey that starts from China and continues throughout the major continents and r
8、egions of the world. Walk through a 200-meter-long undersea tunnel, one of the longest of its kind in the world, to have a close contact with the color1 ful ocean world. Admire the uniqueness of ocean life from the Polar Regions to the tropics, particularly rare and precious species from the famous
9、Changjiang River.可知以中国为起点,贯穿世界各大洲和地区的海底之旅。穿过世界上最长的海底隧道200米长的海底隧道,与五彩缤纷的海洋世界来一次亲密接触。欣赏从极地到热带地区的独特海洋生物,特别是来自著名的长江中的珍稀物种。由此可知,在上海海洋水族馆,游客可以欣赏珍贵的鱼、走海底隧道以及增加关于海洋生物的知识,只有C选项“在海里游泳”文章没有提到。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Admission部分中Adult 10/ Child 6(成人10英镑/儿童6英镑);On Sundays, service of a VR tour is offered, 5 for each p
10、erson.(周日提供VR游服务,每人5英镑)以及For groups with more than ten members, we offer free entry to 2 children (under 10) at most.( 10人以上的团体,我们最多只提供2名儿童(10岁以下)免费入场)由此可知,两个大人带着10个8岁的孩子,如果他们都在本周日使用VR旅游服务,他们将支付入场费10+10+8*6=68美元,VR旅游服务需要花费12*5=60美元,故至少需要支付68+60=128美元。故选C。【3题详解】推理判断题。根据文章标题Welcome to Shanghai Ocean A
11、quarium (水族馆)(欢迎来到上海海洋水族馆)以及文章主要介绍了上海海洋水族馆的一些情况,如开放时间、入场费等信息。由此可推知,这篇文章最有可能来自一本旅游指南。故选D。BI was working the overnight shift in a remote hospital in the Rocky Mountains. Late in the evening, a young African teenager was brought into the emergency department. He lived at sea level and had never been in
12、 the mountains. After skiing all day, he felt really ill. Everyone assumed it was altitude sickness.He was sweating and had abdominal (腹部的) pain. His heart rate increased. We sent off his lab work, and his blood sugar came back at almost 600 normal is less than 100. His platelets (血小板), necessary fo
13、r stopping bleeding, came in at 10,000; they should have been over 150,000. I did an ultrasound of his abdomen, and it looked like his belly was full of blood. This wasnt altitude sickness. And in the short time Id been trying to figure out what was wrong, he was getting sicker. The friends he was t
14、raveling with were terrified, and rightly so.The mystery was finally solved with an old-fashioned microscope. When we looked at his blood, we saw some sickled (镰形的) red blood cells. Thats how we were able to diagnose sickle cell trait. If you have sickle cell trait which means you got the sickle cel
15、l gene from just one parent instead of two you have no symptoms at low altitude, but high altitude can sometimes cause the red blood cells to turn into sickle shapes and take oxygen from vital organs. This teenager didnt know he had it, but the effect of the altitude on his blood cells was so extrem
16、e that after just a short time in the mountains, he suffered great pain.He needed platelets immediately, but we didnt have enough at the remote hospital. And there was a snowstorm, so the medical helicopters couldnt fly. It was a scary night. Just as we were abandoning all hope, we met an ambulance
17、that drove halfway up from the city with blood products and transferred him to the city hospital for emergency surgery. The story has a happy ending: He recovered fully.4. What do we know about the African teenager?A. He only skied for a short while.B. He lived in the Rocky Mountains.C. He had never
18、 heard of altitude sickness.D. He was unaware of the danger of high altitude.5. What was the teenagers condition when rushed to the hospital?A. He was feeling cold. B. He was bleeding continually.C. His heart rate was going down. D. His blood contained little sugar.6. How did the doctor diagnose the
19、 teenagers sickle cell trait?A. By doing an ultrasound. B. By examining his parents.C. By using a traditional approach. D. By doing a chemical experiment.7. Which of the following played a part in saving the teenager according to the last paragraph?A. Luck. B. Money.C. Fame. D. Belief.【答案解析】 4. D 5
20、B 6. C 7. A【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述一个年轻的非洲青少年在落基山脉滑雪突然生命危及并最终幸运脱险的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第三段“This teenager didnt know he had it, but the effect of the altitude on his blood cells was so extreme that after just a short time in the mountains, he suffered great pain.(这个年轻人不知道自己有高原反应,但是海拔高度对他的血细胞的影响是如此的大,以至于在山里呆
21、了很短的时间后,他遭受了巨大的痛苦。)”可知,这个青少年没有意识到高原的危险。故选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“His platelets (血小板), necessary for stopping bleeding, came in at 10,000; they should have been over 150,000. I did an ultrasound of his abdomen, and it looked like his belly was full of blood.(他的血小板,止血所必需的,有10000个;他们本应该超过15万。我给他的腹部做了超声波检
22、查,看起来他的腹部充满了血。)”可知,他一直在流血。故选B。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“The mystery was finally solved with an old-fashioned microscope. When we looked at his blood, we saw some sickled (镰形的) red blood cells. Thats how we were able to diagnose sickle cell trait. (这个谜最终用一台老式显微镜解开了。当我们看他的血时,我们看到一些患病的红细胞。这就是我们诊断镰状细胞特征的方法。)”
23、可知,作者使用传统的方法诊断出青少年镰状细胞特征。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The story has a happy ending: He recovered fully. (这个故事有一个愉快的结尾:他完全康复了)”可以推断,这个青少年很幸运地脱离了死神。故选A。CJapanese researchers are genetically changing mosquitoes so that they become carriers of a vaccine (疫苗) that could vaccinate millions for free. The resea
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- day 1-2021年高二英语暑假天天练之阅读理解专练 2021 年高 英语 暑假 天天 阅读 理解
限制150内