2019高中英语 Unit 1 Cultural relics Period 2 Reading课后阅读训练 新人教版必修2.doc
《2019高中英语 Unit 1 Cultural relics Period 2 Reading课后阅读训练 新人教版必修2.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2019高中英语 Unit 1 Cultural relics Period 2 Reading课后阅读训练 新人教版必修2.doc(9页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、 - 1 -UnitUnit 1 1 CulturalCultural relicsrelics PeriodPeriod 2 2 ReadingReading课后阅读训练课后阅读训练 . 阅读理解AInternet shopping is a new way of shopping. People can shop for a variety of products on the Internet. Physical products include items such as books, CDs, clothes and food. These types of products are
2、 the most common purchases(购买品)through the Internet. You can also buy information products such as online news or magazine stories, or you can download computer software through the Internet. Services such as booking airline tickets, booking hotels or renting cars are also available on the Internet.
3、 You can also go shopping on the Internet for entertainment services and take part in online games or e-mail “chats”. Internet shopping offers a number of benefits for the shoppers. The most important one is convenience. You can shop when you like, as the online shops are open 24 hours a day, and yo
4、u do not have to queue with other shoppers at the check-out counters. Secondly, it is easy to find what you are looking for on the Internet. Even out-of-print books may be ordered online. Finally, it is often cheaper to buy goods through the Internet, and you can shop exactly what you want. The main
5、 disadvantage of Internet shopping is that you cannot actually see the products you are buying or check their quality. Also, many people enjoy shopping in the city and miss the opportunity to talk to friends. Some people are worried about paying for goods using credit cards, so Internet companies ar
6、e now finding ways to make online payment safe. Internet shopping is sure to become more and more popular in the years ahead. It promises to change the way we buy all kinds of thingsfrom tonights dinner to a new car. 【语篇概述】网络购物这种新的购物方式越来越受欢迎, 文章主要讲述了网络购物的优缺点。1. Online news and magazine stories are_.
7、 A. the most common products on the InternetB. services provided on the InternetC. free to download- 2 -D. information products available on the Internet【解析】选 D。细节理解题。根据第一段第五句“You can also buy information products such as online news or magazine stories. . . ”可知答案为 D。2. The phrase “physical products
8、” in the first paragraph means_. A. things that can be seen or feltB. things useful for health careC. things that help you keep fitD. things connected with sports【解析】选 A。词义猜测题。根据第一段第三句“Physical products include items such as books, CDs, clothes and food. ”中 such as 后面的 books, CDs, clothes and food 可
9、排除 B、C、D, 可知不仅仅是与健康保健或体育有关的产品。故选 A。3. The most important advantage about Internet shopping is_. A. the speed the goods are delivered atB. the reasonable priceC. the quality of the goodsD. the convenience it brings to you【解析】选 D。细节理解题。根据第二段第一、二句“Internet shopping offers a number of benefits for the s
10、hoppers. The most important one is convenience. ”可知答案为 D。4. The third paragraph is mainly about_. A. peoples enjoyment of a new way of shoppingB. new ways Internet companies are finding for paymentC. there being various problems with Internet shoppingD. serious disadvantage of Internet shopping【解析】选
11、 C。段落大意题。很多同学误选 D。根据第三段“. . . main disadvantage. . . Also. . . Some people. . . ”可知不仅仅说了劣势, 还有许多的其他的问题, 故选 C。BPiled-up(一摞摞的)bills, murders, escapes. You may think these are things seen only in gang(黑帮)movies, but they are actually from Chinese political TV series In the Name of People, which began a
12、iring on March 28. The TV series was based on a novel of the same name by famous - 3 -political novelist Zhou Meisen. Different from other political-themed stories, In the Name of People attracts both older and younger audiences. This may be because it is mostly based on real cases. For example, the
13、 drama is built around a corruption(腐败)case brought to light by conflicts(冲突)at a factory in a fictional province. The corrupt officials in the story are a combination of real former senior leaders. This is also why the novel has been called pioneer. It describes a vice state-level(副国级的)official as
14、a bad person. This presents audiences with a picture of Chinese authority(权力)in the ongoing anti-corruption campaign. According to Zhou, there are many things that may lead to the corruption of an official. Weakness of character, the temptations(诱惑)present in an official career, and traps(陷阱)set by
15、other people are all reasons he gives. “But actually, the real reason is the development of human greed(贪婪), with the power not being watched over properly, ”he told China Daily. And Zhou knows this from personal experience. To gain deeper understanding of politics for his writing, he took a one-yea
16、r job as a secretary general in the city government of Xuzhou, Jiangsu, in 1994. During this time, Zhou found that he was treated much better than a regular person. “I was just a common man before I took this job, and I had no idea of what privilege(特权)was like until I became a secretary general in
17、the city government, ”Zhou told China Daily. This job made him realize that power is something that one can easily become addicted to(上瘾). But it was also this experience that made Zhou can describe his characters with more details. “I dont consider corrupt officials as demons(恶魔). They are human. I
18、 try to explore their inner conflicts after they fall from high positions, ”he told Beijing News. 【语篇概述】反腐大剧人民的名义近期已成为街头巷尾纷纷讨论的爆款电视剧。而这样一部题材严肃的正剧, 究竟是如何做到“老少通吃”, 赢得了男女老少各路观众心的呢?5. What does the underlined word “airing” mean in Paragraph 1?A. 重播B. 首播C. 网播D. 主播【解析】选 B。词义猜测题。由 began 和后面的时间可以推知词义为“首播”,
19、故选 B。6. According to the passage, which of the following is NOT true?A. The TV series was mainly popular with old persons. - 4 -B. In the play you can see much money, murders, escapes. C. The TV series was based on a novel of the same name by famous political novelist Zhou Meisen. D. The author knew
20、 nothing about what privilege was before he served as a secretrary general. 【解析】选 A。推理判断题。从第一段首句“Piled-up bills, murders, escapes. ”可知 B 项正确;从第二段首句“The TV series was based on a novel of the same name by famous political novelist Zhou Meisen. ”可知 C 项正确;从第六段首句“. . . , and I had no idea of what privile
21、ge was like until. . . ”可知 D 项正确;从第二段第二句“. . . In the Name of People attracts both older and younger audiences. ”可知 A 项错误。故选 A。7. What led to the corruption of an official in the opinion of the author?a. Weakness of character. b. The temptations present in an official career. c. Traps set by other p
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高中英语 Unit1CulturalrelicsPeriod2Reading 课后 阅读 训练 新人 必修
链接地址:https://www.taowenge.com/p-722163.html
限制150内