2022年新目标八年级下英语阅读理解专项练习四.docx
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_1.gif)
![资源得分’ title=](/images/score_05.gif)
《2022年新目标八年级下英语阅读理解专项练习四.docx》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2022年新目标八年级下英语阅读理解专项练习四.docx(11页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、精选学习资料 - - - - - - - - - 读书之法 ,在循序而渐进 ,熟读而精思新目标八年级下英语阅读懂得专项练习四 阅读懂得 16 Here is a page from a magazine named Future. Read the following information about things that may happen in ten years. And then do the exercise below. GET READY FOR THE FUTURE A.Cars will run on solar power 太阳能 or and will be muc
2、h cleaner. They will be much safer. For example, electricity if you are too close to another car or if you are driving dangerously, your car will slow down by itself. B.Because there wont be any spare land, new cities will have to be built in the sea. Some cities on water will have two levels 层. Peo
3、ple will live level will be used for traffic, shops and factories. on the upper level; the lower C.Biotechnology 生物技术 will make food better and healthier. Plants that are not affected影响 by insects or illnesses will be developed. The taste of fruit and vegetables will be better and food will be kept
4、longer. D.New technology will be used to make TVs that are only 5cm thick. They will have pictures that are as clear as photos. Electrical appliances 家用电器 will be quieter and will be controlled by computer; they will also use 50% less power. E.Many new ways to cure illnesses will be successful using
5、 products of genetic engineering 基因产品 . Cures will be found for the flu and the common cold. However, some new illnesses will appear. 1. Cars using solar power or electricity will cause fewer accidents and less pollution. T F 2. People will be able to live in the new cities in the sea. T F 3. Biotec
6、hnology will help divide food into two groups: better food and healthier food. T F 4. Electrical appliances will save 50% of power because they are controlled by computer. T F 5. Genetic engineering can help doctors to cure illnesses. T F 6. The information above is about the history of the developm
7、ent of modern science. 名师归纳总结 T F 不是 省电 的缘由;第 1 页,共 6 页参考答案由 A 段中 cleaner 和 safer 可知;1. T 2. T 由 B 段可知;3. F 由 C段第一句可知;4. F they are controlled by computer5. T 由 E 段第一句可知;- - - - - - -精选学习资料 - - - - - - - - - 读书之法 ,在循序而渐进 ,熟读而精思6. F 由开头 Read the following information about things that may happen in t
8、en years. 可知;阅读懂得 17 A strange thing happens to nearly everybody at night. They turn off the lights,pull up the covers and close their eyes. Six or seven sleeping hours later,they wake up again. Strange,isnt it. Sleep puzzles science. Scientists and doctors would rather talk about why one cant fall
9、asleep. They are not sure what causes sleep. The best conditions for sleep are good health and meals neither too big nor too small. No worries and a comfortable place are important ,too. They advise against two in bed. Strange things happen during sleep. For example,they move often. You would feel t
10、ired if you didnt. You also dream. Part of your brain is still awake when you dream. Dreaming happens when the memory and imagination in parts of your brain are still awake. Experiments have shown most of us dream in color. Bad dreams may be caused by stomachache. Dont worry if you dream. Some great
11、 stories their writers slept. and poems were begun while 1. Sleep puzzles scientists because they are not certain _. A. why one cant fall asleep B. why one wakes up C. both A and B D. what causes sleep 2. The best conditions for sleep are _. A. good health B. a meal neither too big nor too small C.
12、no worries ,limited meal,no worries and a good place D. good health 3. You would feel tired during sleep if you _. A. moved too often B. slept on your back C. didnt move D. went to sleep late 4. The best title for the passage is _. A. How can You Get a Good Sleep B. The Strangeness of Sleep C. What
13、Happens During Sleep D. The Causes of Dream 参考答案1. D 参见其次段第三句 They are not sure what causes sleep. 2. D 其次段后半部分作了说明:The best conditions for sleep are good health and meals neither too big nor too small. No worries and a comfortable place are important,too. 3. C 参见第三段第三句 You would feel tired if you d
14、idnt. 4. B 文章贯穿始终,其次段第一句已指出:Sleep puzzles science. 阅读懂得 18 名师归纳总结 - - - - - - -第 2 页,共 6 页精选学习资料 - - - - - - - - - 读书之法 ,在循序而渐进 ,熟读而精思The aim 目的 of students who came to school is to study. But to study requires 需要 a right way,or you waste either the time or the money. The following are the ways of s
15、tudying. The best time for reading is morning ,because in the morning ,the air is fresh and the mind is clear. For that reason ,we can get good result结果. In studying we must have patience 耐心 . If we have not known a text well ,we must read it again. We should not read the next one till we have learn
16、ed the first one. When we are studying ,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading. We must always ask whys. If it is not well understood ,write it down and ask our teachers or our parents,or friends. In any possible way,we must know it completely a
17、nd what weve learned can be used well and made better. Though there are many ways for studying,yet the above mentioned提到的 will be quite enough if we can keep them in heart and do so. 1. The passage tells us _. A. the importance of reading B. to read in the morning C. to pay attention to the ways of
18、studying D. to have patience in studying 2. The passage has taught us _ ways for studying. A. three B. four C. five D. many 3. Wed better read in the morning because _. A. its easy to remember what we have learned B. the air is fresh and the mind is clear C. its difficult to get good results D. both
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 新目标 年级 英语 阅读 理解 专项 练习
![提示](https://www.taowenge.com/images/bang_tan.gif)
限制150内