中考英语阅读理解附答案.pdf
《中考英语阅读理解附答案.pdf》由会员分享,可在线阅读,更多相关《中考英语阅读理解附答案.pdf(11页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、No.1 中考英语阅读理解“老”字趣谈每个国家都有各自的文化习惯,而这种文化上的差异往往会引起肯定的误会,不过只要熟识对方的风俗习惯做到入乡随俗,一切就O K 啦!When my family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong,China,we brought not only our luggage,but also our village rules,customs andculture.One of the rules is that young people should always respect(
2、敬重)elders.Unluckily,this rule led to my very first embarrassment in the United States.I had a part-time job as a waiter in a Chinese restaurant.One time,when I was serving food to a middle-aged couple,the wife asked me how the food could be served so quickly.1 told her that I had made sure they got
3、their food quickly because I always respect the elderly.As soon as I said that,her face showed great displeasure.My manager,who happened to hear what I said,took me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感)Americans are and how they dislike the description old”.I then walked back to t
4、he table and apologized to the wife.After the couple heard my reason,they understood that the problem was caused by cultural differences,so they laughed and were no longer angry.In my village in China,people are proud of being old.Not so many people live tobe seventy or eighty,and people who reach s
5、uch an age have the most knowledge and experience.Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience.However,in the United States,people think“growing old”is a problem since“old shows that a person is going to retire or that the body is not working w
6、ell.Here many people try to keep themselves away from growing old by doing exercises or jogging,and women put on makeup,hoping to look young.When I told the couple in the restaurant tha11 respect the elderly,they got angry because this caused them to feel they had failed tostay young.I had told them
7、 something they didnt want to hear.After that,I changed the way I had been with older people.It is not that I dont respect them any more;I still respect them,but now I dont show my feelings through wordBy Jack依据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。1.Jack brought the couple their food very fast b e c a u s e.A
8、.the manager asked him to do so B.he respected the elderlyC.the couple wanted him to do so D.he wanted more pay2.When Jack called the couple elderly”,they b e c a me.A.nervous B.satisfied C.unhappy D.excited3.In Jacks h o m e t o w n,.A.people dislike being called old B.people are proud of being old
9、C.many people reach the age of seventy or eightyD.the elderly are the first to get food in restaurants4.After this experience,Jack.A.lost his job in the restaurant B.made friends with the coupleC.no longer respected the elderly D.changed his way with older people5.Which of the following is TRUE?A.Th
10、e more Jack explained,the angrier the couple got.B.Jack wanted to show his feelings through words after his experience.C.The manager went back to the table and apologized to the couple.D.From this experience,Jack learned more about American culture.No.1【答案及解析】1.选 B。依据第 2 段中的 I told her that I had ma
11、de sure they got their food quicklybecause I always respect the elderly 可知答案。2.选 C。依据第 2 段中的 As soon as I said that,her face showed great displeasure 可知他们听到Jack称他们为老者时,一点也不兴奋。3.选 B。依据第 3 段中的In my village in China,people are proud of being old 可知答案。4.选 D。依据最终一段中的After that,I changed the way I had wit
12、h older people 可知答案。5.选 D。第 2 段最终一句 After the couple heard my reason,they understood thatthe problem was caused by cultural differences,so they laughed and were no longer angry 可知 A 选项不对;依据文章最终一句bul now I dont show my feelings through words可知B 选项不对;依据第 2 段中的I then waked back to the table and apologi
13、zed to thewife可知IC 选项也不对,故正确答案为D。No.2 中考英语阅读理解-Jean的网友Q Q 闲聊对我们来说并不生疏,但是该不该完全信任网友呢?我们原委该以怎样的心态对待网络呢?让我们来看看本文主人公与网友的奇遇吧!Jean is a bright young woman who comes from a rich and famous family.She goesto a good university and has everything that money can buy.Well,almost everything.The problem is that th
14、e people in Jeans fomily are so busy that they can hardly findtime to be with her.In fact,Jean is quite lonely.So Jean spends a lot of time on her QQ.She likes being anonymous(匿 名),talking to people who do not know about her famous family and her rich life.She uses the nameLinda on QQ and has made a
15、 lot of friends who she keeps in touch with quite often.Last year Jean made a very special friend on QQ.His name was David and lived inSan Francisco.David was full of stories and jokes.He and Jean had a common(共同的)interest in rock music and modern dance.So it always took them hours to talk happilyon
16、 QQ and sometimes they even forgot their time.Of course,they wanted to know moreabout each other.David sent a picture of himself:He was a tall,good-looking young man with a big,happy smile.As time went by,they became good friends and often sent cards and small things to each other.When Jeans father
17、told her that he was going on a business trip to San Francisco,she asked him to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday.She would take him the latest DVD of their favorite rock singer.But when she knocked on Davids door in San Francisco,she found that her special
18、 friend was a twelve-y ear-old boy named Jim!依据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。1.Jean spends a lot of her time on QQ because she is.A.rich B.famous C.young D.lonely2.Jean thought“David“was special because he.A.made her quite happy on QQ B.was from San FranciscoC.sent her a picture of himself D.was tall a
19、nd good-looking3.When Jean and“David“met and introduced themselves to each other,who felt surprised?A.David”.B.Both“David and Jean.C.Jean.D.Neither David nor Jean.4.Whats the main idea of the passage?A.Dont believe those you get to know on QQ so easily.B.People dont use their real names on QQ so oft
20、en.C.Dont go to meet those you get to know on QQ.D.People should tell their real names to others on QQ.No.2【答案及解析】1.选D。由第1段的句子In fact,Jean is quite lonely.可知答案选D。2.选 A。Jean认为David幽默幽默,在摇滚乐和现代舞上和她有共同的爱好,他们可以在网上欢乐地聊上几个小时。很明显David使得Jean很快乐。答案选A。3.选 C。文章的最终一句she found that her special friend was a twelv
21、e-year-old boy named Jim!告知我们,当Jean发觉她那特别的挚友是一个1 2岁的小孩时,用了一个感慨号结尾,虽然作者没有干脆说J e a n 感到惊异,但是我们可以从这个标点符号推断出她的感觉应当是非常surprised(惊异的)。4.选 A。本文讲解并描述Jean交了个非常投缘的网友,后来却发觉对方原来只是一个1 2 岁的小男孩。通过这个故事,短文意在告戒人们不要轻易信任Q 友,答案选A。No.3中考英语阅读.一辈子的挚友挚友与你互相嬉闹,挚友与你互掏腰包:挚友与你互相惦记,挚友与你心有灵犀:挚友与你有苦共担,挚友与有乐同欢请读读这篇真挚的友谊故事。Linda Eva
22、ns was my best friend-like the sister I never had.We did everything together:piano lessons,movies,swimming,horseback riding.When I was 13,my family moved away.Linda and I kept in touch through letters,and we saw each other on special timelike my wedding(婚 礼)and Lindas.Soon wewere busy with children
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 中考 英语 阅读 理解 答案
限制150内