浙江省浙北G2联盟(湖州中学嘉兴一中)2021-2022学年高二下学期期中联考英语试题(含听力).docx
《浙江省浙北G2联盟(湖州中学嘉兴一中)2021-2022学年高二下学期期中联考英语试题(含听力).docx》由会员分享,可在线阅读,更多相关《浙江省浙北G2联盟(湖州中学嘉兴一中)2021-2022学年高二下学期期中联考英语试题(含听力).docx(24页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、浙北G2期中联考2021学年第二学期高二英语试卷考生须知:1 .本卷满分150分,考试时间120分钟;2 .答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、试场号、座位号;3 .所有答案必须写在答题卷上,写在试卷上无效;4 .考试结束后,只需上交答题卷。选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题L5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小题。每段对话仅读一遍。1 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who gave the
2、woman the dress?A. Her sister.B. Her mother.C. Her husband.【答案】B【解析】【原文】M: What a beautiful dress! Did your husband buy it for your birthday?W: No, he got me a watch. My mom gave me this and my sister bought me the yellow hat.2 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the cat usually stay?A. In a tree.B. In a
3、basket.C. In the kitchen.【答案】B【解析】【原文】W: Why is the cat sitting in the tree?M: He is unhappy because I threw his old basket away. He stays in it all the time.W: ril put some food in the kitchen to attract him down.3 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest the man do? 细节理解题。根据第八段 “Although pre
4、vious studies have shown that fish can navigate within water-related environments, the authors suggest this study shows the ability to navigate is universal to all species and ind叩endent of the environment.(尽管之前的研究已经表明鱼类可以在与水相关的环境中导航,但作者认为, 这项研究表明导航能力是所有物种的普遍能力,并且独立于环境)”可知,研究表明金鱼的导航能力独立于 环境,与 D 项The
5、 ability to navigate is unattached to the environment.(导航能力与环境无关)”意思相近。故选D项。【26题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段第一、二句 It might sound like an imaginary character out of a book: The goldfish who could drive. But its real.(这听起来像是书中虚构的人物:会开车的金鱼。但这是真实的)” 可知,文章介绍了以色列的研究人员利用带轮子的装满水的水箱,在陆地上成功教金鱼在这其中进行导 航,前往目的地。由此可知,B项“
6、Goldfish Turn Out to Be Real Drivers(金鱼竟然是真正的司机)”适合作 本文最佳标题。故选B项。CUnlike any other art form, movies require hundreds of people and piles of money. With such financial risks, studios want to attract as many people as possible and make a big profit. I often complain that chasing profits ruins movies.
7、Imagine if Italian painter Leonardo da Vinci (1452-1519) had to satisfy investors for The Last Supper.In May, Paramount released its trailer (预告片)for a live-action Sonic the Hedgehog movie. Everyone was excited, including me. I love this character, in part because hes ridiculous. Hedgehogs (喇J彳胃)are
8、nt fast, nor are they blue. Had the games designers ever actually seen a hedgehog? Who cares? Sonic has always looked cool. Nobody would play a video game featuring a realistic hedgehog character.When I saw the movie trailer, though, I worried. Sonics eyes were too far apart and his big teeth looked
9、 like they would eat my fingers. His body looked like a child wearing pajamas(睡衣).Sonic didnt look cool. He looked like the half-human result of a failed genetic experiment.You know the internet. People there will fight you for saying the sky is blue. This time, however, the internet stood together:
10、 Sonic looked TERRIBLE. People joked about it all over social media. Paramount couldnt ignore this online outrareand quickly announced a redesign, at great cost to the company.At first, I thought it was awesome. Back when I was a kid, there was no social media. We would have been stuck with creepy,
11、crappy(怪异且蹩却的)Sonic and his terrifying teeth. After the redesign, Sonic looks cooler than ever. Tm glad the studio broke its budget to get Sonic right.But Im a little worried, too. What if this starts a trend? What if directors keep going to Sina Weibo or Twitter to make people happy? One thing Ive
12、learned in life is that if you try to make everybody happy, nobody will behappy.If an art form only exists to make money by giving audiences what they expect, can we really call it art” anymore? Some of my favorite movies are ones that nobody liked at first. Usually, what makes them good is the same
13、 thing that made them unpopular. Studios might end up with lots of money but we would end up with a lot of bad movies.27. What is the authors main purpose in writing the text?A. To describe his love for the character the hedgehog, Sonic.B. To promote the movie Sonic the Hedgehog for its redesign.C.
14、To complain about how bad Sonic looked in the film trailer.D. To express his concern over studios attempts to please audiences.28. Why did the author get worried when he saw the earlier movie trailer?A. Sonic looked awful in the trailer.B. Sonic looked like a realistic hedgehog.C. They chose the wro
15、ng actor to play Sonic.D. The plot of the movie was dull.29. What does the underlined word outrage in paragraph 4 probably mean?A. Anger.B. Surprise.C. Humor.D. Thrill.30. Which of the following would the author probably agree with?A. Great works of art are always disfavored at the beginning.B. Grea
16、t movies are ones that reflect the audiences tastes.C. The best movies will end up with great profits.D. A good movie could gain little popularity at first.【答案】27.D28. A 29. A 30. D【解析】【导语】这是一篇说明文。本文主要讲述了作者对为了取悦观众追求利润,而拍出一些不好的电影这一现 象的担忧。【27题详解】推理判断题。根据文章第一段中“I often complain that chasing profits rui
17、ns movies.(我经常抱怨追逐利润毁 掉了 电影。)”及最后一段中 “If an art form only exists to make money by giving audiences what they expect, can we really call it art9 anymore?(如果任何一种艺术形式存在的唯一目的就是通过带给观众所期望的东西来赚钱,那么我们还能称之为艺术吗?)”可知,文章表达了作者对为了取悦观众追求利润,而拍出一些 不好的电影这一现象的担忧。故选D项。【28题详解】细节理解题。根据文章第三段最后两句 Sonic didn9t look cool. He
18、 looked like the half-human result of a failed genetic experiment.(Sonic看起来并不酷。他看起来就像基因实验失败后的半人半兽。)”可知,第一版预告 片中的Sonic看起来很糟糕,所以作者很担忧。故选A项。【29题详解】 词义猜测题。根据划线词上文 “This time, however, the internet stood together: Sonic looked TERRIBLE.People joked about it all over social media.(然而,这一次,互联网站在了 一起:Sonic看起
19、来很糟糕。人们在 社交媒体上对此开玩笑。)”可知,网上对于预告片中的Sonic很不满,结合划线词下文“quickly announced a redesign(迅速宣布重新设计)”可推知,划线词所在句意为:Paramount无法忽视来自网络的愤 怒,很快宣布不惜重金重新设计,outrage意为“愤怒”。故选A项。【30题详解】推理判断题。根据文章最后一段第二句 Some of my favorite movies are ones that nobody liked at first.(我最 喜欢的一些电影一开始都是没有人喜欢)”可知,好的电影一开始可能并不受欢迎。故选D项。第二节(共5个小题
20、;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选 项。You are bound to face some challenges in life as situations around you change. Here are some effective tools to help you master change.Keep things in perspective.Being able to step back and observe each situation within the context of the “bigg
21、er picture, of your life helps you process your feelings about the importance of a certain event or situation. Learning to keep things in a healthy perspective may help reduce distraction and moderate emotional responses. 31Fully assess the situation before you take action.Understand all your option
22、s before you do anything. Really think it through. 32 Otherwise, you,ll be wasting your time and energy trying to figure things out. Maintain total clarity。青H析)so you can deal with and accomplish your desired goal.Maintain realistic expectations.Situations can change. 33 In other words, be flexible
23、about the outcome. Even if the change falls short of your expectation, thats OK. Over time, youll be able to course-correct by making other decisions to help guide you on your way to the outcome you originally wanted.34This is an important point. Early in life, with little or no experience to draw u
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江省 G2 联盟 湖州 中学 嘉兴 一中 2021 2022 学年 高二下 学期 期中 联考 英语试题 听力
链接地址:https://www.taowenge.com/p-92621547.html
限制150内