中考英语阅读理解附答案 .doc
《中考英语阅读理解附答案 .doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《中考英语阅读理解附答案 .doc(11页珍藏版)》请在淘文阁 - 分享文档赚钱的网站上搜索。
1、No. 1 中考英语阅读理解“老”字趣谈每个国家都有各自的文化习惯,而这种文化上的差异往往会引起一定的误会,不过只要熟悉对方的风俗习惯做到入乡随俗,一切就OK啦! When my family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong, China, we brought not only our luggage, but also our village rules, customs and culture. One of the rules is that young people should always re
2、spect(尊敬) elders. Unluckily, this rule led to my very first embarrassment in the United States. I had a part-time job as a waiter in a Chinese restaurant. One time, when I was serving food to a middle-aged couple, the wife asked me how the food could be served so quickly. I told her that I had made
3、sure they got their food quickly because I always respect the elderly. As soon as I said that, her face showed great displeasure. My manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感) Americans are and how they dislike the description “old”. I
4、 then walked back to the table and apologized to the wife. After the couple heard my reason, they understood that the problem was caused by cultural differences, so they laughed and were no longer angry. In my village in China, people are proud of being old. Not so many people live to be seventy or
5、eighty, and people who reach such an age have the most knowledge and experience. Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience. However, in the United States, people think “growing old” is a problem since “old” shows that a person is going to re
6、tire or that the body is not working well. Here many people try to keep themselves away from growing old by doing exercises or jogging, and women put on makeup, hoping to look young. When I told the couple in the restaurant that I respect the elderly, they got angry because this caused them to feel
7、they had failed to stay young. I had told them something they didnt want to hear. After that, I changed the way I had been with older people. It is not that I dont respect them any more; I still respect them, but now I dont show my feelings through words. By Jack根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。1. Jack
8、brought the couple their food very fast because _. A. the manager asked him to do soB. he respected the elderlyC. the couple wanted him to do soD. he wanted more pay2. When Jack called the couple “elderly”, they became _. A. nervousB. satisfiedC. unhappyD. excited3. In Jacks hometown, _. A. people d
9、islike being called “old” B. people are proud of being oldC. many people reach the age of seventy or eighty D. the elderly are the first to get food in restaurants4. After this experience, Jack _. A. lost his job in the restaurant B. made friends with the coupleC. no longer respected the elderly D.
10、changed his way with older people5. Which of the following is TRUE?A. The more Jack explained, the angrier the couple got. B. Jack wanted to show his feelings through words after his experience. C. The manager went back to the table and apologized to the couple. D. From this experience, Jack learned
11、 more about American culture. No. 1【答案及解析】1. 选B。根据第2段中的I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly可知答案。2. 选C。根据第2段中的As soon as I said that, her face showed great displeasure可知他们听到Jack称他们为老者时,一点也不高兴。3. 选B。根据第3段中的In my village in China, people are p
12、roud of being old可知答案。4. 选D。根据最后一段中的After that, I changed the way I had with older people可知答案。5. 选D。根据第2段最后一句After the couple heard my reason, they understood that the problem was caused by cultural differences, so they laughed and were no longer angry可知A选项不对;根据文章最后一句but now I dont show my feelings
13、through words可知B选项不对;根据第2段中的I then waked back to the table and apologized to the wife 可知C 选项也不对,故正确答案为D。No. 2 中考英语阅读理解Jean的网友聊天对我们来说并不陌生,但是该不该完全相信网友呢?我们究竟该以怎样的心态对待网络呢?让我们来看看本文主人公与网友的奇遇吧! Jean is a bright young woman who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has every
14、thing that money can buy. Well, almost everything. The problem is that the people in Jeans family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fact, Jean is quite lonely. So Jean spends a lot of time on her . She likes being anonymous(匿名), talking to people who do not know about her
15、 famous family and her rich life. She uses the name Linda on and has made a lot of friends who she keeps in touch with quite often. Last year Jean made a very special friend on . His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common(共同的) interes
16、t in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself: He was a tall, good-looking young man with a big, happy smile. As time went by, they bec
17、ame good friends and often sent cards and small things to each other. When Jeans father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite r
18、ock singer. But when she knocked on Davids door in San Francisco, she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。1. Jean spends a lot of her time on because she is _. A. rich B. famous C. young D. lonely2. Jean thought “David” was special because h
19、e _. A. made her quite happy on B. was from San FranciscoC. sent her a picture of himselfD. was tall and good-looking3. When Jean and “David” met and introduced themselves to each other, who felt surprised?A. “David”.B. Both “David” and Jean. C. Jean.D. Neither “David” nor Jean. 4. Whats the main id
20、ea of the passage?A. Dont believe those you get to know on so easily. B. People dont use their real names on so often. C. Dont go to meet those you get to know on . D. People should tell their real names to others on . No. 2【答案及解析】1. 选D。由第1段的句子In fact, Jean is quite lonely. 可知答案选D。2. 选A。Jean认为David幽
21、默风趣,在摇滚乐和现代舞上和她有共同的兴趣,他们可以在网上快乐地聊上几个小时。很显然David使得Jean很开心。答案选A。3. 选C。文章的最后一句she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!告诉我们,当Jean发现她那特殊的朋友是一个12岁的小孩时,用了一个感叹号结尾,虽然作者没有直接说Jean感到惊讶,但是我们可以从这个标点符号推断出她的感觉应该是十分surprised(惊讶的)。4. 选A。本文讲述Jean交了个十分投缘的网友,后来却发现对方原来只是一个12岁的小男孩。通过这个故事,短文意在
22、告戒人们不要轻易相信Q友,答案选A。No. 3 中考英语阅读一辈子的朋友朋友与你相互嬉闹,朋友与你互掏腰包;朋友与你互相惦记,朋友与你心有灵犀;朋友与你有苦共担,朋友与有乐同欢请读读这篇真挚的友情故事。Linda Evans was my best friendlike the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding. When I was 13, my family moved away. Linda and I kept in touc
23、h through letters, and we saw each other on special timelike my wedding (婚礼) and Lindas. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back, stamped “Address (地址) Unknown. ” I had no idea how to find Linda. Over the years, I missed
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 中考英语阅读理解附答案 中考 英语 阅读 理解 答案
限制150内